Doping-stormen raser i Touren

Dagens store samtaleemne i Touren var naturligvis doping

Jonathan Vaughters, sportsdirektør hos Garmin-Sharp, blev omringet og forhørt af pressen efter dagens dopingafsløring. (Foto: AP)
Jonathan Vaughters, sportsdirektør hos Garmin-Sharp, blev omringet og forhørt af pressen efter dagens dopingafsløring. (Foto: AP)

ROUEN (ekstrabladet.dk): Det var lidt af en bombe, den hollandske avis Telegraaf smed i dag, da avisen kunne fortælle, at fem af Lance Armstrongs tidligere hjælperyttere har indrømmet brug af doping tidligere i karrieren.

Se også:

Se også: Medie: Fire Tour-stjerner indrømmer doping

Fire af årets Tour-ryttere - Levi Leipheimer, Christian Vande Velde, David Zabriske, George Hincapie - og den nuværende Garmin-chef, Jonathan Vaughters, skulle under ed angiveligt have indrømmet brugen af forbudte substanser.

Da den nyhed først nåede pressekorpset ved årets Tour de France, gled al snak om den forestående etape i baggrunden, og al snakken handlede igen, igen om sportens bagside. Doping-stormen har ramt Touren.

Derfor var presseopbuddet her til formiddag massivt foran de impliceredes holdbusser, og lige så snart én af de fem viste sig, var der et afsindigt skubberi for at komme frem til hovedpersonerne for en kommentar.

Men det viste sig hurtigt at være forgæves. Omega Pharma-Quick Steps formodede Tour-kaptajn Levi Leipheimer dukkede op, men ville intet sige.

- Ingen kommentarer, ingen kommentarer, ingen kommentarer. Jeg er her for at køre Touren, var det eneste, der kom ud af amerikanerens mund.

Se også:

Se også: Riis: Ingen mistanke om snyd hos os

Heller ikke i BMC-bussen, hvor George Hincapie nu er ansat, eller hos Garmin-Sharp, hvor både Vande Velde og Zabriskie kører, var talelysten stor.

Garmins teamboss Jonathan Vaughters benægtede her til morgen på Twitter, at nogen medlemmer på Slipstream Sports (firmaet bag Garmin, red.) er blevet idømt en seks måneders karantæne.

- Hverken i dag eller på nogen anden dato, skrev han.

Senere blev en officiel Slipstream Sports-bekendtgørelse læst op, hvori det blandt andet blev benægtet, at der er blevet uddelt karantæner til nogen fra mandskabet, ligesom man slog fast, at mandskabet er skabt, for at rytterne her kunne konkurrere 100 % rene.

Se også:

Se også: Vaughters: Ingen karantæne til mine folk

Mens de manglende kommentarer stod i kø, bredte forvirringen sig hos pressen. Hvor var det bedst at stå, hvem sagde hvad, hvem ville sige noget, og hvad er op og ned i historien?

Ingen blev vist rigtig meget klogere, og en hektisk formiddag gik snart på hæld, da Tour-rytterne kl. 12.30 blev sendt ud på dagens 5. etape.

Mon ikke også at feltets ryttere har lidt at skulle snakke igennem i løbet af dagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen