Udlandet jubler også: Vildt fedt, Mørkøv

Michael Mørkøvs ’udbrudsraid’ får international anerkendelse

Michael Mørkøv var et stort smil, da han efter tirsdagens etape igen skulle have den prikkede trøje på. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Mørkøv var et stort smil, da han efter tirsdagens etape igen skulle have den prikkede trøje på. (Foto: Claus Bonnerup)

BOULOGNE-SUR-MER (ekstrabladet.dk) Tre dage i træk har Michael Mørkøv nu været ude og få ekstra meget vind på næsen i Tourens udbrudsforsøg. Meget passende blev dagens strabadser i dag belønnet med prisen som dagens mest angrebsivrige rytter.

Og navnet Michael Mørkøv er efterhånden ved at vinde indpas også udenfor de danske grænser, hvor navnet ’Morkov’ nu er på flere læber.

Se mere:

Se også: Mørkøv jubler: 'Jeg er udbryder-konge'

Journalisterne er begyndt at spørge ind til den danske ’bjergkonge’, og for at få oversat citater til brug i avisen. Jo, Mørkøv har efterhånden fået skabt sig et navn under Touren.

Hans kørsel, med udbrud tre dage i træk, imponerer folk, og den hollandske cykelsportjournalist, Raymond Kerckhoffs kalder Mørkøvs motivation imponerende.

- Det er ikke nemt at ramme det rette udbrud. Han var SÅ motiveret, fordi han vidste, der var point at hente i dag. Når man har trøjen, så får man flere kræfter og mere fokuseret, og så har du bare flere chancer for at ramme det rette udbrud, siger de Telegraaf-journalisten, der har dækket Touren i mere end 20 år.

Læs også:

Se også: Sensationel Mørkøv snupper 4 sejre

Også hos vores naboer mod Nord, er man imponeret – ja ligefrem glad- for Mørkøvs præstation, og ser gerne en dansk etapesejr undervejs.

- Jeg synes, det er vildt fedt, at danskerne er med til at sætte kolorit på årets Tour de France. Vi har jo ikke Thor Hushovd med denne gang, og er nødt til at glæde os over Edvald Boasson Hagen i starten af løbet, men efter det tager vi gerne en dansk etapesejr eller bjergtrøje, fortæller Jarle Fredagsvik fra den norske cykelhjemmeside procycling.no til ekstrabladet.dk

Mørkøvs præstation og kamp om bjergtrøjen overrasker også den norske journalist.

Se også:

Se også: Vanvittig afslutning på dagens etape

- Vi vidste, at han var en god banerytter, men havde nok ikke ventet, at han skulle være med til at præge bjergkonkurrencen.

- Jeg er lidt overrasket over, at han har været så aggressiv, og jeg troede, at Chris Anker Sørensen var manden, som Bjarne Riis ville satse på i bjergene, men vi er selvfølgelig heller ikke nået helt derind endnu.

De Telegraaf-journalisten kalder Mørkvøs timing for glimrende, fordi han præsterer på cykelsportens største scene. Hans bane-resultater kan ikke gøre det alene.

Se også:

Se også: Voigt reddede Mørkøv: Derfor trak jeg ham op

- Han var og er et af medlemmerne af 4 kilometer-holdet, og den erfaring han har opbygget der på banen, er absolut en god uddannelse for at blive en god professionel også på vejen. Det kommer ham til gode nu.

- Men banen er ikke så populær som på vejen. Touren er bare 1000 gange mere populært end noget andet cykelløb. Det her er stedet, hvor man skal vise sig frem. Touren skaber stjerner, lyder det fra Kerckhoff.

Begge journalister er dog enige om, at Mørkøvs bjerg-succes ikke varer ved helt til Paris.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen