Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Belgisk ekspert: MEGET imponerende af Mørkøv

Den belgiske cykelsportsredaktør Guy van den Langenbergh roser Mørkøv for hans bjergtrøje-attentat

Michael Mørkøv har fået sig sit landevejslivs største oplevelse i dag, vurderer belgisk ekspert. Som den blot tredje dansker i den prikkede bjergtrøje i Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)
Michael Mørkøv har fået sig sit landevejslivs største oplevelse i dag, vurderer belgisk ekspert. Som den blot tredje dansker i den prikkede bjergtrøje i Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)

SERAING (ekstrabladet.dk): Michael Mørkøv har sat Cykeldanmark i tidlig Tour-ekstase, da han med sin fornemme kørsel i dag kørte sig i Tour de Frances første prikkede bjergtrøje.

Selvom hverken træer eller bjergtrøjer vokser ind i himlen, så får Mørkøvs 1. etape-præstation anerkendende nik med på vej fra den internationale cykelpresse.

Guy van den Langebergh, der har dækket Tour de France i ni år, og næsten tilbringer mere tid til cykelløb end rytterne selv, er cykelsportsredaktør på Gazet van Antwerpen, og han deler roser ud til den ’mæslingeramte’ dansker, der vandt i journalistens hjemland, Belgien.

Se også:

Se også: Bjarnes råd til Mørkøv: Prøv fra kilometer 0

- Jeg kender Mørkøv fra banen, og jeg er på den måde ikke overrasket over måden, hvorpå han vinder trøjen. Med sin eksplosivitet opbygget på banen var han et stærkt kort til dagens bakke-spurter, som det i virkeligheden var.

- Jeg er overrasket over, at han kom i bjertrøjen, fordi man ikke forventer den type rytter i en sådan trøje. Om han kan holde den er svært at sige. Allerede på tredje etape er der flere stigninger på programmet, og dér kunne der komme en ny mand i trøjen. Men han gjorde det perfekt. Gjorde, hvad han skulle. Det var meget flot kørt, synes jeg, siger Landenbergh til ekstrabladet.dk

Han meldte allerede ud inden etapen, at han ville køre efter den trøje i dag. Hvad siger det dig?

- Det imponerer mig meget. For det fortæller mig, at han har haft et enormt fokus på det. Det her er Tour de France, og alle vil køre i den trøje, fordi det giver dig en masse opmærksomhed, så hvis han sagde det før, og gentog det i morges. Så er det MEGET imponerende.

Se også:

Se også: Riis gav grønt lys til Mørkøvs bjergplan

- Han er jo ikke den eneste, der vil køre i den trøje. De var seks mand i udbruddet, og de ville alle have den, for de vidste alle, hvor vigtigt det var at køre i den trøje. Jeg tror hurtigt, at de andre ryttere så, at Mørkøv var den stærkeste.

Hvor stort er det for ham i verdens største løb?

- Som landsvejsrytter er det det største øjeblik i hans karriere. Touren er det største løb. Det bliver set over hele verden. Touren er bare kæmpestort, og måske ved han ikke engang selv, hvor stort det her i virkeligheden er.

- Selvfølgelig er det ikke det samme som at vinde Touren, og jeg håber, han får endnu mere succes senere. Men jeg er sikker på, at det her er en dag, han aldrig vil glemme. At køre et par dage i den polkadot-prikkede trøje og komme på podiet igen med al den opmærksomhed, der følger. Det er en stor dag for ham.

- I slutningen af karrieren vil han kunne kigge tilbage og sige: ’Wow, jeg havde den trøje’. Det vil han huske som en af de største dage i hans karriere. Så længe han har den på den, så skal han nyde det. Og det vil han gøre. Det skal Bjarne Riis nok fortælle ham, at han skal huske, lyder det fra Landenbergh.

Mørkøv er sikret minimum to dage i den prikkede bjergtrøje, fordi der på 2. etape ikke er andet end en enkelt kategori 4-stigning.

Se også:

Se også: Tre store Tour-triumfer: Mørkøv, Cancellara og Sagan!

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen