Annonce:
Annonce:

'Saxo Bank er ikke bedre end Team Rynkeby'

Brian Holm driller Bjarne Riis' hold Saxo Bank Tinkoff bank

Ikke imponerende Saxo Bank-sæson (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Ikke imponerende Saxo Bank-sæson (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Annonce:
Følg Cykling

LIEGE (ekstrabladet.dk) Team Saxo Banks sæson hidtil har indtil videre stort set været lige til skraldespanden. Resultaterne er udeblevet, holdets store stjerne Contador blev udelukket, og uheld og styrt har plaget mandskabet i 2012.

Sølle tre sejre er det blevet til i sæsonen, hvor to sejre i Tour of Taiwan og en sejr i det mindre franske endagsløb GP de Denain ikke ligefrem er resultater, der får folk til at spærre øjnene op. Og en suveræn sidsteplads i UCIs World Tour-regnskab er holdet også placeret på.

Se mere:

Cancellara om Riis interesse: Det er muligt

Men nu har Bjarne Riis med sin nye russiske co-sponsor, Tinkoff Bank, i ryggen fået et større budget, og alle forventer, at en del af det budget skal bruges på nye, stærke ryttere.

Det samme gør Omega Pharma-Quicksteps danske sportsdirektør, Brian Holm, der ser flere danske navne som forstærkninger på Saxo Tinkoff i den nye sæson.

Se også:

Så begynder Touren: Chat med Bjarne Riis

Annonce:

- De oplagte er jo Matti og Fuglsang. Danskere på et dansk hold – og så ellers beholde Chris Anker.

Men er de to gode nok til at hæve niveauet betragteligt?

- Lad os rent hypotetisk sige, at han har fem millioner euro at handle for, så er det lige før, han kunne få en Cancellara også. Man kan jo sige, at lige meget hvad han gjorde med holdet nu, ville det være en forstærkning, lyder det med et grin fra Brian Holm.

- De har et niveau a la Team Rynkeby lige nu. Det er ikke meget, man skal have for at gøre det lidt bedre, kommer det igen med et smil fra Saxo Tinkoffs konkurrent.

Se mere:

Bjarne Riis forhandler med Fuglsang

Især Jakob Fuglsangs mulige tilbagevenden til Bjarne Riis er et ivrigt samtalemne blandt både cykelfans og journalister, og selvom den nuværende RadioShack-Nissan-rytter forlod holdet under lettere turbulente omstændigheder, så ser Brian Holm ingen hindringer i, at et nyt samarbejde mellem parterne kan etableres.

- Man kan sige meget om Bjarne, men man kan ikke beskylde ham for at bære nag. Han er professionel. Han fyrer ryttere, hvis han ikke kan bruge dem, og ryttere skifter hold, hvis de får bedre tilbud. Sådan er reglerne, og det ved Bjarne. Romantik kan man ikke bruge til noget.

- Jeg har aldrig oplevet Bjarne bære nag. Han har vasket tavlen ren hver gang, lyder det fra Bjarne Riis tidligere holdkammerat i Telekom-dagene i 1990'erne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: