Russisk topsprinter er røget i dopingfælden

Katushas sprinter-talent Denis Galimzyanov er snuppet for brug af EPO

Der er ikke meget at være glad over for Galimzyanov (Foto: AP)
Der er ikke meget at være glad over for Galimzyanov (Foto: AP)

Den internationale Cykel Union UCI meddeler i dag, at den midlertidigt har supenderet Katushas unge, talentfulde, sprinter Denis Galimzyanov, da man har fundet spor af EPO i russerens blod i en såkaldt 'out of competition test' (test uden for konkurrence, red.)

Det er en test foretaget i WADAs laboratorier, der har givet det positive udfald, og altså nu fører til en suspendering af den talentfulde sprinter.

Suspenderingen af Galimzyanov fortsætter, indtil det Ruslands Cykle Forbund afgører, om han han forbrudt sig mod anti-doping-lovgivningen. Katusha-rytteren har naturligvis mulighed for at bede om en b-prøve i håb om at erklære sin uskyld, meddeler UCI i en pressemeddelelse i dag.

Zabel og Cipollini har hjulpet
Denis Galimzyanov brød for alvor igennem på cykelscenen sidste år, hvor han sikrede sig en sejr på World Touren i Tour of Beijing, vandt endagsløbet Paris-Bruxelles og fik flere topplaceringer i løb som Tour de France, Paris-Nice og Eneco Tour.

Den 25-årige russer har udviklet sit talent under først Mario Cipollinis og siden Erik Zabels kyndige overvågning, og han var en mand, som man spåede en rigtig stor karriere i massespurterne.

Katusha og Galimzyanov selv har endnu ikke reageret på den positive prøve.

Sidste år blev Katusha også ramt af en positiv dopingprøve, da Alexandr Kolobnev midt under Tour de France blev snuppet for brug af forbudte midler.

Kolobnev befandt sig midt i doping-stormen sidste sommer (Arkivfoto: Claus Bonnerup) Cykling Doping-ramt under Touren - frikendt i dag

En positiv prøve som han dog sidenhen er blevet frikendt for.

0 kommentarer
Vis kommentarer