Kæmpechance til SaxoBank-talent

Jeg glæder mig: 22-årige Christopher Juul Jensen skal køre forårsklassikeren Amstel Gold Race på søndag

Så skal der knokles på allerhøjeste niveau (Foto: TeamSaxobank.com/Tim de Waele)
Så skal der knokles på allerhøjeste niveau (Foto: TeamSaxobank.com/Tim de Waele)

Kun få måneder inde i sin første sæson som professionel er 22-årige Christopher Juul Jensen udtaget til Team Saxo Banks hold i forårsklassikeren Amstel Gold Race, som køres på søndag i den hollandske Limburg-provins.

Det bliver den talentfulde rytters uden sammenligning største løb hidtil, og han var i går ellevild af glæde, da han kunne afsløre nyheden efter det barske endagsløb Brabantse Pijl i Belgien.

Se også: Riis henter sin første forstærkning

– Det bliver en kæmpeoplevelse, som jeg bestemt ikke havde regnet med at få. Jeg glæder mig som et lille barn, sagde Christopher Juul-Jensen, som efter fire sæsoner på kontinentalholdet Glud & Marstrand endelig blev professionel i denne sæson.

Chance for erfaringer
– Amstel Gold Race er klart det største løb for mig hidtil. Jeg er udtaget, fordi der på grund af skader er sket lidt omrokering på holdet, som så kan give mig chancen for at få erfaring i denne type løb.

– Det er en kæmpemulighed for mig, og det bliver spændende at finde ud af, om det er et løb, der ligger godt til mig. Det tager nok et par år at finde ud af, hvor jeg har min force som professionel, og det finder jeg bedst ud af ved at prøve at køre mange forskellige løb, siger unge Jensen.

Amstel Gold Race bliver hans første World Tour-løb, og det er ikke for tøsedrenge. Løbet er 256 kilometer langt og er kendetegnet af 31 korte, stejle stigninger med Cauberg-stigningen op mod målet i Valkenburg som den mest berygtede.

Se også: Ung Riis-rytter klar til den store øl-test

– Det bliver uden tvivl noget af en mavepuster, men jeg vil virkelig gøre alt for at komme igennem. Det er et løb, hvor jeg skal holde øjnene åbne hele vejen og suge til mig og tage ved lære, sagde Christopher Juul Jensen i går.

– Jeg er meget glad for at være med. Det bliver skidehårdt, men jeg har trænet solidt hjemme i Lucca i nogle uger, så jeg er i god form. I mit første år som professionel har jeg fået et fedt program med en blanding af alle mulige slags løb, og med Amstel Gold Race oveni kan jeg kun være yderst tilfreds.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere