Boonen elsker sin cykel mere og mere

Den belgiske cykelrytter Tom Boonen topper UCI-ranglisten suverænt og elsker cyklingen mere end nogensinde

Tom Boonen er på toppen. (Foto: AP)
Tom Boonen er på toppen. (Foto: AP)

Tom Boonen har med en overraskende flot forårssæson overtaget rollen som cykelsportens ubestridte konge efter sin landsmand Philippe Gilbert, som sidste sæson blev hyldet som en ny Eddy Merckx.

Søndag sikrede Boonen i Paris-Roubaix sig sæsonens fjerde sejr i et stort endagsløb, og efterfølgende var han ved at strømme over af kærlighed til sporten i et interview på sit hold Omega Pharma-Quick Steps hjemmeside.

- Jeg elsker det simpelthen. Jeg har aldrig nogensinde problemer med at finde motivation til at træne, selvom det ikke altid har været lige let, siger Tom Boonen.

Se også: Boonen om stor sejr: Det er min smukkeste Se også: Boonen om stor sejr: Det er min smukkeste

Nedturene har tidligere afspejlet sig i både resultatlister og privatliv, men lige nu går det forrygende på begge fronter.

Belgieren hævdede at have kæresten Lore i tankerne på den lange vej mod målstregen i Roubaix, hvor han søndag vandt klassikeren Paris-Roubaix for fjerde gang.

Han topper UCI-ranglisten på World Tour suverænt med sine sejre i foråret, hvor de vigtigste er Paris-Roubaix, Flandern Rundt, Gent-Wevelgem, E3 Harelbeke og Tour of Qatar.

Den 31-årige belgier har 366 point, mens nummer to, australieren Simon Gerrans, som vandt årets Milano-San Remo, har 210 point.

Se også: Saxo Bank bøjer sig: Boonen var suveræn Se også: Saxo Bank bøjer sig: Boonen var suveræn

- Jeg elsker at cykle, og jeg cykler for disse løb. Det er disse cykelløb, som jeg elsker mest. Paris-Roubaix er et af de hårdeste løb. Så snart jeg føler mig træt og ikke træner, så er det tid til at sige stop.

- Men jeg føler, at jeg har haft mere kærlighed til cyklingen de seneste fem år, og jeg mister den ikke. Det er nemmere at blive gammel, siger Tom Boonen.

Den tidligere verdensmester havde to - efter hans standard - dårlige sæsoner i 2010 og 2011, hvor han styrtede i både Paris-Roubaix, i Tour de France og før VM, som han dermed missede i et år, hvor ruten lå vældig godt til ham.

Se også: Tornado Tom triumferede i Paris-Roubaix Se også: Tornado Tom triumferede i Paris-Roubaix

I 2009 fik han en dom ved en belgisk domstol for brug af kokain, men han slap for straf.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere