Kyllingen vil skyde millioner i cykelhold

Michael Rasmussen vil smide penge i Christina Watches Onfone

Kyllingens penge kan ryge til cykelholdet (Foto: Claus Bonnerup)
Kyllingens penge kan ryge til cykelholdet (Foto: Claus Bonnerup)

Michael Rasmussens karriere røg i gruset, da hans daværende hollandske arbejdsgiver, Rabobank, smed ham hjem midt under Tour de France i 2007, hvor han var i den gule førertrøje, og lå til at vinde den franske rundtur.

Tvivlen om Michael Rasmussens opholdssteder under Touren det år, blev det helt store samtaleemne, og mistænkeliggørelsen af Kyllingen blev mere og mere tiltagende, indtil holdet ikke så anden udvej end at hive danskeren ud af løbet og fyre ham fra holdet.

Cykling Stadig liv i Kyllingen

Sidenhen har der kørt et retslig efterspil mellem de to parter, hvor Michael Rasmussen efterfølgende har krævet kompensation for uberettiget fyring fra holdet.

Rasmussen har allerede fået fem millioner kroner i kompensation, men danskeren har anket sagen til landsretten og har forlangt 40 millioner kroner i erstatning af Rabobank, som han mener, at den uberettige fyring har kostet ham.

Skulle det ske, at han får medhold i sin anke og får tildelt millionerne, så er han klar til at investere i Christina Watches Onfone, som bjergrytteren i forvejen af medejer af.

Michael Rasmussen havde netop knust Alberto Contador på 16. etape fra Orthez til Col d'Aubisque, da Rabobank trak ham ud af Tour de France efter massivt pres udefra. Rasmussen havde på det tidspunkt hele 3:10 minutter ned til Contador på den samlede andenplads i løbet. (Foto: Claus Bonnerup) Cykling Kyllingen kræver 42 millioner

- Lige nu er det et ubesvaret spørgsmål. Det er en meget, meget stor lodseddel. Det kan gå begge veje sådan noget. Jeg kan risikere at skulle betale fem millioner tilbage, og jeg kan risikere at få sendt 40 millioner kroner i min retning, forklarer Michael Rasmussen til Feltet.dk og fastslår.

- Hvis det sidste sker, så tør jeg godt garantere, at cykelholdet bliver Pro Kontinental næste år. Det er klart, hvis jeg får en stor check tilsendt fra Holland, så kan jeg allerede her og nu garantere, at så bliver holdet Pro Kontinental næste år, lyder det fra Kyllingen.

Michael Rasmussens private e-mail blev hacket efter Tour de France sidste år. (Foto: Lars Poulsen) Cykling Tre tiltalt for at hacke 'Kyllingen'

Bliver holdet Pro Kontinental til næste år, betyder det, at det danske mandskab fremover kan deltage i alle de store løb på cykelkalenderen, herunder Tour de France, hvis løbsarrangørerne inviterer dem.

Den 25. maj skal sagen for landsretten i Holland, hvor der er en behandlingsperiode på 4-6 uger.

En forventet endelig dom kan derfor muligvis komme midt under dette års Tour de France.

0 kommentarer
Vis kommentarer