Spanske storløb truet af aflysning

Baskerlandet Rundt og Clasica San Sebastian mangler penge og er i fare for at blive aflyst i år

Alberto Contador efter en etapesejr i Baskerlandet rundt i 2009. (Foto: AP)
Alberto Contador efter en etapesejr i Baskerlandet rundt i 2009. (Foto: AP)

Stribevis af cykelløb har i de senere år lidt under den globale økonomiske krise og aflysning har været eneste udvej for selv store løb som det schweiziske Pro Tour-løb Züri-Metzgete. Nu er også Baskerlandet Rundt og Clasica San Sebastian, der figurerer på cyklingens fornemste kalender, World Tour, i fare for at lide en stille død.

Cyclingnews.com skriver, at de lokale baskiske myndigheder ikke ser sig i stand til at opretholde det sponsorat, der hidtil har sikret den autonome provins en fornem plads på World Tour'en.

Denne plads er i fare for 2013, erkender arrangøren Jaime Ugarte Arce i en pressemeddelelse.

- Vi ved ikke, hvad vi skal stille op med 2013, hvis vi end ikke ved, om vi er i stand til at afvikle løbene i 2012, siger Ugarte Arce ifølge cyclingnews.com.

Den baskiske regering har efter et krisemøde forsikret, at den vil garantere 60 procent af det budget, der kræves, for at gennemføre løbene i 2012. Det er tvivlsomt, om det rækker til at redde løbene, og jagten på en ny sponsor har vist sig frugtesløs.

Baskerlandet Rundt blev kørt første gang i 1924 og er i år programsat til uge 14, 2. - 7. april. Clasica San Sebastian er programsat til 14. august.

0 kommentarer
Vis kommentarer