Vanmarcke vinder belgisk sæsonåbner

Belgiske Sep Vanmarcke vandt karrierens største sejr, da han i Omloop Het Nieuwsblad snød veteranerne Juan Antonio Flecha slog Tom Boonen i spurten

Matti Breschel så lovende ud i Omloop Het Nieuwsblad. (Foto: Claus Bonnerup)
Matti Breschel så lovende ud i Omloop Het Nieuwsblad. (Foto: Claus Bonnerup)

I et løb med talrige styrt og danske Matti Breschel i lovende form, sikrede belgieren Sep Vanmarcke (Garmin-Barracuda) sig lørdag karrierens største sejr, da han vandt semiklassikeren Omloop Het Nieuwsblad foran belgierne Tom Boonen (Omega Pharma-Quick Step) og spanieren Juan Antonio Flecha (Team Sky).

Syv udbrydere fik tidligt i løbet et forspring på over 12 minutter, men ikke overraskende blev lykkeridderne holdt i snor og en efter en halt ind, mens favoritterne bagude positionerede sig og ventede på den afgørende udskilning.

Lod sig opsluge
Den kom på stigningen Taaienberg 59 kilometer fra mål, da den belgiske superhelt Tom Boonen angreb og formede en gruppe med holdkammeraten Dries Devenyns, Flecha, Matthew Hayman (Sky), Thor Hushovd (BMC), Matti Breschel (Rabobank) og Vanmarcke.

30 kilometer fra mål var resterne af udbruddet for længst hentet, og Boonen satte så højt tempo, at Hushovd og Breschel pludselig var sat af. Længe var de fanget på mellemhånd, hvor de på lige strækninger kunne se de fem foran, men de nåede aldrig op og opgav siden og lod sig opsluge af feltet.

Spurtede fra Boonen
Med 20 kilometer til stregen satte Vanmarcke et angreb ind, som kun Flecha og Boonen kunne afværge, og dermed var trioen, der skulle afgøre løbet mellem sig, formet. Med Boonen som den klart stærkeste sprinter forsøgte Flecha og Vanmarcke på skift at komme af sted på de sidste kilometer, men Boonen havde tilsyneladende styr på tingene og gjorde klar til et forventet triumftog over stregen.

Han havde dog undervurderet sin unge landsmand Vanmarcke, som i en ren spurt med Tornado Tom var hurtigst, mens Flecha som forventet ikke kunne stille noget op.

Vanmarcke vandt senest et cykelløb, da han i 2009 vandt et etape i Tour du Haut Anjou. Han viste dog allerede sidste år sin potentielle styrke, da han blev nummer fire i World Tour-løbet E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke.

0 kommentarer
Vis kommentarer