Contador stadig blikfang for Saxo Bank

Contadors kontrakt med Bjarne Riis og Team Saxo Bank er ophævet, men den spanske superstjerne er stadig i høj kurs hos hovedsponsoren

Alberto Contador træner nu i neutralt tøj, men hans navn bruges i annonce i franske avis. (Foto: Jonas Nyrup)
Alberto Contador træner nu i neutralt tøj, men hans navn bruges i annonce i franske avis. (Foto: Jonas Nyrup)

Alberto Contador har genoptaget træningen i neutralt tøj og med Saxo Bank-logoerne overklistret på cyklen, men i markedsføringen af hovedsponsoren Saxo Bank er Contador stadig iført fuld uniform og udstyret med bankens fulde tillid.

I en helsidesannonce i den franske sportsavis L'Équipe søndag optræder Contador som blikfang for Saxo Bank med sloganet 'Muligheder viser sig ofte i krisetider' plastret hen over siden.

Læs også:

Hovedsponsor vil beholde Contador hos Riis

Det skriver cyclingnews.com. Videre erklærer banken, at den 'støtter kunder i successtunder og svære tider, og dette er også tilfældet, når det gælder vore ryttere'.

Også i Contadors hjemby, Pinto syd for Madrid, er opbakningen til rytteren udtalt. Cyclingnews.com rapporterer, at mere end 2000 mennesker i weekenden gik i demonstrationstog gennem byen og råbte slagord som 'Vi er alle Alberto Contador'. Nogle af demonstranterne bar masker med Contadors ansigt påtrykt.

Læs også:

Giro-boss om Contador-sag: Uacceptabelt

En mindre demonstration fandt sted i Valladolid, hvor omkring 100 mennesker viste Contador deres støtte. En af dem var ifølge cyclingnews.com arrangøren af etapeløbet Vuelta a Castilla y León, José Luis López Cerrón. Det var ham, der under Tour de France 2010 købte den bøf, som Contador siden hævdede var forurenet med clenbuterol.

Contador blev for en uge siden idømt to års karantæne som konsekvens af den minimale mængde clenbuterol, dopingkontrollen fandt i hans urin på Tourens anden hviledag. Karantænen er udstået 5. august i år.