Ullrich fuldender stor doping-uge

Sportsdomstolen CAS fælder torsdag dom over Jan Ullrich, som indstillede cykelkarrieren for fem år siden

Jan Ullrich kender om nogen turen gennem vridemaskinen i forbindelse med doping-anklager. (Foto: AP)
Jan Ullrich kender om nogen turen gennem vridemaskinen i forbindelse med doping-anklager. (Foto: AP)

Bedre sent end aldrig, plejer man at sige, og den talemåde gælder åbenbart også for den pensionerede cykelstjerne Jan Ullrich, selvom han har ventet mere end fem år på en afgørelse om sin rolle i en større spansk dopingsag fra 2006.

Den internationale sportsdomstol CAS har annonceret, at den vil fælde endelig dom over den 38-årige tysker i løbet af torsdagen.

- For mig bliver det en lykkens dag. Jeg er glad for, at afgørelsen endelig falder. Så kan jeg lægge sagen bag mig en gang for alle, siger Jan Ullrich ifølge nyhedsbureauet DPA.

Se også: Så mange millioner taber Contador

Jan Ullrichs afgørelse bliver den tredje i en uge med store afgørelser i dopingsagernes helt eget univers. Først kom meddelelsen om, at dopingsagen mod Lance Armstrong er droppet, og mandag fik Alberto Contador en toårig karantæne.

Se også: Professor sultestrejker mod Contador-dom

Jan Ullrich, som kørte på schweizisk licens, indstillede karrieren i februar 2007, og han har ikke siden givet udtryk for, at han ønsker at køre cykelløb på professionelt plan igen.

Operacion Puerto
De schweiziske antidopingmyndigheder har også for længst opgivet dopingsagen med henvisning til, at tyskeren ikke længere er aktiv, men både den internationale cykelunion UCI og det internationale antidopingagentur Wada ønskede det anderledes.

Se også: Contador bliver aldrig sportsdirektør

Wada og UCI ankede i 2010 schweizernes beslutning om at henlægge Ullrichs sag, og det er den afgørelse, der kommer fra CAS torsdag.

Sagen handler om den spanske dopingsag Operacion Puerto, som Jan Ullrich blev linket til i 2006, da han blev suspenderet kort før Tour de France samme år.

Se også: Contador-sag stjæler Team DK-chefs passion

Siden da har han ikke kørt professionelle cykelløb.

Til gengæld har tyskeren kørt amatørløb, og han har tidligere fortalt, hvordan han har nydt at cykle og arrangere cykelarrangementer for entusiaster.

0 kommentarer
Vis kommentarer