Lykkelig Hester: Det er min drøm

En jublende Marc Hester vandt sit første seksdagesløb. - Jeg havde verdens bedste seksdagesrytter som makker - det gjorde forskellen, sagde han om vennen Iljo Keisse

En lykkelig Marc Hester kører først over målstregen. (Foto: Lars Poulsen)
En lykkelig Marc Hester kører først over målstregen. (Foto: Lars Poulsen)

BALLERUP (ekstrabladet.dk): - Træthed og lykke. Det er helt fantastisk.

Sådan svarede Marc Hester på spørgsmålet om, hvordan han havde det, umiddelbart efter, at han og makkeren, belgiske Iljo Keisse, i aftes sejrede i det københavnske seksdagesløb.

Foran storfavoritterne Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, der i de afsluttende finalespurter i den grad blev sat til vægs af Marc Hester og specielt Keisse.

- Iljo var flyvende derude. Jeg har aldrig set ham køre så hurtigt – ikke engang på hans hjemmebane i Gent.

- Jeg havde verdens bedste seksdagesrytter som makker – det gjorde forskellen, sagde en tydelig rørt Marc Hester.

Det var han af flere grunde. Dels var det første gang, Danmarks mest erfarne seksdagesrytter stod øverst på podiet. Dels var det med vennen Iljo Keisse, som efter tre år med tovtrækkeri omkring en mystisk dopingsag gerne ville betale tilbage til vennen, der havde støtte ham gennem forløbet.

- Det her har været min drøm. Iljo er min bedste ven blandt cykelrytterne.

- Vi vidste ikke, om Iljo fik lov til at køre for sit hold, men da det gik i orden, sagde han til mig, at jeg bare skulle tage det roligt: ’Jeg skal nok betale tilbage for alt det, du har gjort for mig’, sagde han. Og det gjorde han i den grad, sagde Marc Hester med en klump i halsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer