Dansk tempo-komet vil sætte banerekord

Lasse Norman Hansen jagter banerekorden i 'omgang på tid' i det københavnske seksdagesløb tirsdag

Lasse Norman Hansen på rekordjagt. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Lasse Norman Hansen på rekordjagt. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Mens par nummer 7 kæmper om den samlede sejr på sidstedagen af det københavnske seksdagesløb tirsdag aften, har Lasse Norman Hansen sin helt egen dagsorden.

Den 19-årige danske rekordholder i 1000-meter på tid jagter banerekorden i 'omgang på tid', som kører 21.30.

- Det kunne være fedt at sætte banerekord her i mit første seksdagesløb, men nu må vi lige se, hvad benene kan række til, siger Lasse Norman Hansen.

Danskeren danner par med tyskeren Christian Grasmann, men parret er 16 omgange efter før tirsdagens aktiviteter og har dermed intet at køre for i forhold til den samlede stilling.

- Målet er helt klart at sætte banerekord. Det kører jeg 110 procent efter, siger Lasse Norman Hansen.

Slået med fem tusindedele
Blue Water Cycling-rytteren har vundet disciplinen 'omgang på tid' tre gange tidligere i løbet af dette års seksdagesløb. Lørdag satte han den foreløbigt bedste tid med 12,988 sekunder.

Den bedste 'omgang på tid' siden 2005, da den nuværende cykelbane blev etableret i Ballerup Super Arena, lyder på 12,867 sekunder, og den tilhører tyskeren Leif Lampater.

Søndag blev Norman dog slået med fem tusindedele af tyskeren Marcel Kalz.

- Jeg skal ud at vise i aften, at jeg kan mere end i går, da jeg blev slået af Marcel Kalz fra det tyske mesterpar. Det kunne jeg godt have gjort bedre. Det var ikke helt optimalt i går, men jeg føler mig bedre kørende i dag, og jeg syens, at jeg har sovet godt i nat.

- Jeg føler mig frisk, siger Lasse Norman Hansen.