'Nu har Riis alt at vinde under Touren'

Team Saxo Bank må gå efter etapegevinster ved sommerens Tour de France. En rytter med i toppen af klassementet er ikke sandsynlig

Bjarnes Tourvinder er borte. Det giver plads til andre (Foto: Anthon Unger)
Bjarnes Tourvinder er borte. Det giver plads til andre (Foto: Anthon Unger)

Alberto Contadors to-årige karantæne betyder, at den spanske guldfugl ikke kan stille til start i årets Tour de France. Hele fokus på sæsonen lå ellers på en Tour de France-sejr til spanieren for Team Saxo Bank, men de planer kan godt skrottes nu.

Dagsordenen for det danske mandskab bliver en helt anden, forklarer cykel-ekspert Alex Pedersen.

Se også: Rasende Tour-legender: De vil dræbe cyklingen

- Nu skal holdet gå efter etapesejre. Sådan er det jo. Måske vil vi se Chris Anker i en masse udbrud, hvor han vil forsøge at få bjergpoint og gå efter bjergtrøjen, siger Alex Pedersen til ekstrabladet.dk.

Kan så stort et hold som Team Saxo Bank godt leve med at køre en anonym Tour, som det kan risikere at blive nu?

- Det behøver ikke betyde, at holdet kører et anonymt Tour de France. Dommen til Contador betyder bare, at man nu ikke har nogen til klassementet. Som ruten er, så har Riis ingen ryttere til Top 10.

- Men der er altså 15 ud af 21 etaper, hvor holdet kan gøre sig gældende, og det forventer jeg, at de kommer til. De skal i udbrud nu, det er bare frem og afsted og angribe terrænet.

Se også: Trods dopingdom: Kan køre i september

Det er ellers et par år siden, at udbrud var en del af Riis' mandskabs daglige planer, men sådan må det være med dagens dopingkarantæne til Contador.

- Dagsordenen bliver en helt anden, men hvis man vender den om, så kan man sige, at nu har Bjarne alt at vinde og intet at tabe under Touren. Nu er de ikke på samme måde et hold, der skal ligge og trække for at hente udbrud hjem, nu skal de i stedet bare afsted og forsøge sig, mener Alex Pedersen.

Årets Tour de France begynder d. 30. juni i Liege i Belgien.

0 kommentarer
Vis kommentarer