Ekspert: En katastrofe for Riis

Cykelekspert Alex Pedersen kalder dagens dom til Alberto Contador for det værst tænkelige for Bjarne Riis, men ser dog lys i mørket for den danske holdejer

Skyldig!

Sådan blev svaret, da den internationale sportsdomstol CAS i dag afsagde deres dom over Alberto Contadors dopingsag. Der skulle gå mere end halvandet år fra Contador afgav den positive clenbuterol-prøve, til han fik sin dom.

Dét lange sagsforløb er under al kritik, mener DR Sportens cykelekspert Alex Pedersen, der samtidig kalder Contador-dommen for forventelig.

- Jeg er ikke overrasket over, han fik en dom i dag. Han har afgivet både en positiv a og b-prøve, og så er sagen klar i min verden. Der skal falde en dom, men den skulle være faldet allerede dengang, siger Alex Pedersen til ekstrabladet.dk.

Nedtur for Riis: Contador får to års karantæne

- Dommen er da en katastrofe for Bjarne Riis. Selvfølgelig er den det. Men kun på den korte bane. For det kunne have været endnu bedre. Både han og Contador skal være glade for, at karantænen ikke træder i kraft fra dags dato, siger Pedersen og fortsætter.

- De skal se positivt på det, for dommen i dag betyder jo, at Contador kan være tilbage til efteråret. Det er vigtigt. Han kan nå at køre på cykel i 2012. Han får tre en halv gode måneder, hvor der er masser af muligheder. Han er en klasserytter, så han skal nok få resultater.

- Jeg er sikker på, at Contador snupper en masse sejre i efteråret, fordi han er så god, som han er. Vueltaen skal han køre, og den vinder han sikkert også.

Fremtiden?
Alex Pedersen hæfter sig ved, at det, at Contador kan køre i efteråret, betyder, at Riis fortsat har muligheden for at få nye sponsorer og fortsat have et hold i 2013. Ligesom han også er sikker på, at Contador fortsætter på holdet.

Midt i nedturen: Riis får Tour-sejren

- Bjarne har mulighed for at forlænge sponsorater, fordi Contador er der. Han får opmærksomheden i efteråret, via Contadors sejre og det er vigtigt, når han skal lukke aftaler for den kommende sæson. Når Contador nu går ud og vinder Spanien Rundt til efteråret, så kan Bjarne sælge det, når han skal forhandle med sponsorerne, mener Alex Pedersen.

At Contadors fremtid ligger på det danske hold, er Alex Pedersen ikke i tvivl om.

- Jeg er sikker på, at Contador fortsat vil være hos Riis. Jeg tror, at Contador og Bjarne finder frem til en aftale. Alberto trives godt på holdet, og jeg er sikker på, at han gerne vil blive. Jeg tror, at de to fortsætter deres samarbejde mange år ud i fremtiden.