Nervøse 7'ere før vild seksdagesjagt

Det københavnske seksdagesløb starter med en lang åbningsjagt på 100 km, og det gør favoritterne nervøse

Par nummer 7. (Foto: Thomas Sjørup)
Par nummer 7. (Foto: Thomas Sjørup)

Selv de tredobbelte vindere af det københavnske seksdagesløb, par nummer 7 med erfarne Alex Rasmussen og Michael Mørkøv, kan blive nervøse.

Det er de lige nu, hvor de går og venter på åbningsjagten, der i anledning af løbets 50. udgave er 100 kilometer lang - en uhørt lang distance i de moderne seksdagesløb.

- Vi er nervøse, for der er ingen af os, der har prøvet det før. Selvom vi tror, vi har fordelen med vores landevejserfaring, så er vi nervøse, men det er de andre i feltet også, siger Alex Rasmussen.

Åbningsjagten starter klokken 20 torsdag aften.

- Alle er meget spændte, og jeg er også selv ret spændt, for der er ingen, der har prøvet at køre denne distance før. Vi er spændte på, hvor gode de andre er, og de andre er spændte på, hvor friske vi er, siger Michael Mørkøv.

Distancen er så voldsom, at torsdagens lange jagt kan blive afgørende for, hvem der vinder løbet, mener de danske storfavoritter.

- Det kan den helt sikkert godt komme til at gøre, hvis der er et par, der kan trække fra til slut og vinde to omgange. Så er klassementet sat, siger Alex Rasmussen.

Par nummer 7 vil spare på kræfterne i den indledende del af løbet, ellers er de bange for, at det kommer til at koste.

- Det kunne sagtens blive lidt et kaosløb, hvor der ikke bliver vundet så mange omgange, fordi alle vil være nervøse, og alle par bliver kørt ind hele tiden. Det bliver et maraton.

- Vi vil helt sikkert køre en smule henholdende i starten, indtil vi har en følelse af, hvor vi står. Først da tør vi åbne mere op, siger Michael Mørkøv.

Seksdagesløbet kører i Ballerup Super Arena indtil tirsdag aften.

0 kommentarer
Vis kommentarer