Dansk outsider presser par nummer 7

Erfarne Marc Hester fører sammen med sin makker Iljo Keisse seksdagesløbet et point foran par nummer 7

De forsvarende vindere af det københavnske seksdagesløb, par nummer 7 med Michael Mørkøv og Alex Rasmussen, må tage til takke med en midlertidig andenplads efter en intens åbningsaften, hvor fire par meldte sig ind i kampen om den samlede sejr.

Da regnskabet var gjort op efter dernypace og de sidste spurtserier, stod det klart, at par nummer 9 med Marc Hester og hans belgiske kollega Iljo Keisse fører løbet med 37 point, et enkelt point foran favoritterne fra par nummer 7.

- Der er stadig fem dage tilbage, og det bliver ikke nemt, men vi vil gøre vores bedste for at snuppe den samlede sejr, siger Iljo Keisse.

Belgieren er en af vinterbanens største stjerner. Han har aldrig før dannet par med danske Marc Hester, som ellers er en erfaren banerytter.

- Det er første gang, vi kører sammen, og det er altid lidt svært i starten med at finde ind i skiftet, men faktisk synes jeg, at det kørte overraskende godt, siger Iljo Keisse.

Der tegner sig et spændende løb med fire par helt i front efter en svær åbningsaften, der i anledning af løbets 50. udgave var krydret med en strabadserende 100 kilometers jagt.

Ud over par nummer 7 og par nummer 9 markerede hollænderne Stam/Stroetinga og tyskerne Bartko/Lamparter, at de er friske på at køre med om den samlede sejr.

Rasmussen og Mørkøv har vundet de seneste tre udgaver af det københavnske seksdagesløb.

Alex Rasmussen er godt tilfreds med andenpladsen.

- Jeg er glad for resultatet. Det er tæt, og der er ingen par, der har fået forspring.

- Jeg havde et problem med krampe, og det er ikke fordi, jeg er i dårlig form, men udelukkende fordi jeg skal vænne mig til at køre på banen igen. Det er en anden rytme end landevejen.

- Så længe vi ikke mister 2-3 omgange i en åbningsjagt som denne, så skal vi nok klare det, siger Alex Rasmussen.

/ritzau/