Imponeret israeler: Kun Riis lukker Jerusalem

Team Saxo Banks israelske rytter Ran Margaliot er paf over, at holdet skal køre gadeløb i Jerusalem

Margaliot skal køre løb på hjemmebane (Foto: Tiim de Waele)
Margaliot skal køre løb på hjemmebane (Foto: Tiim de Waele)

Jerusalem er en af verdens mest ombejlede byer og religiøst centrum for flere religioner, men tirsdag i næste uge bliver byens historiske centrum lukket, for at Team Saxo Bank kan køre et gadeløb sammen med lokale ryttere.

Den slags er helt ubegribeligt for israeleren Ran Margaliot, som er en af holdejer Bjarne Riis' nytilkomne ryttere på Team Saxo Bank.

- Jeg ved stadig ikke, hvordan de vil gøre det, og hvis nogen overhovedet kan gøre den slags, så er det Bjarne, siger Ran Margaliot.

Se også: Riis lukker Jerusalems centrum i to timer

Cykling er ikke en stor sport i Israel.

- Det er noget, som 40-årige gør i stedet for at være deres koner utro, når de rammer deres midtvejskriser. Cykling er en overklassesport, og vi vil forsøge at gøre det til en bred sport. Det vil være stort, siger Margaliot.

Den 23-årige israeler mødte Bjarne Riis første gang for to år siden i forbindelse med holdejeren og hans hustru Anne Dorthe Tanderups cykelferie i Israel.

Margaliot afsluttede sin treårige værnepligt sidste vinter. Han har tidligere kørt på et italiensk hold som ungdomsrytter, men Team Saxo Bank er det absolut største, han har prøvet i karrieren.

Stort at køre for Bjarne
- Det er rigtig stort for mig. Jeg kommer fra et land uden tradition for cykelsport.

- Det er en kæmpe chance for mig. Jeg er stadig i processen omkring at forstå, hvor stort det faktisk er. Mange taler om det som en præstation, men jeg ser det som en start, siger Ran Margaliot.

Ran Margaliot har i tre år været involveret i Shimon Peres' fredscenter, blandt andet i fredsprocessen mellem muslimer og jøder ved at bygge skoler.