Presset Contador bruger millioner på forsvar

Alberto Contador graver dybt i pengepungen for at betale de folk, der skal hjælpe ham med en frikendelse ved den igangværende CAS-høring

Alberto Contador forsøger at tale sit forsvar for  CAS i disse dage (Foto: AP/Anja Niedringhaus)
Alberto Contador forsøger at tale sit forsvar for CAS i disse dage (Foto: AP/Anja Niedringhaus)

Det koster Alberto Contador kassen at få den internationale sportsdomstol CAS overbevist om sin uskyld. Den spanske cykelkonge har ifølge Politiken allerede nu smidt flere millioner ind på sit forsvar ved at hyre dyre advokater og eksperter, der skal tale hans sag.

Bjarne Riis' spanske Tour-es har brugt 4,25 millioner kroner allerede nu på sin sag, men kan godt forvente, at den regning er mangedoblet, når sagen er endeligt afgjort.

Ved den igangværende høring i Lausanne, hvor CAS skal afgøre, om Contador skal have en karantæne, er adskillige advokater og eksperter atter hidkaldt for hjælp. Den hjælp anslås at løbe op i 4000 kroner i timen, og med de fire dage høringen varer kræver det endnu en ordentlig greb i pengepungen.

Læs også: Løgnedetektor skal gavne Contadors sag

Alberto Contador får for tiden hjælp fra folk som landsmanden Andy Ramos, Gorka Villar - professor i sportsret og dennes britiske kollega Mike Morgan.

Under britens ledelse har Contadors lejr indkaldt 13 vidner og eksperter, som skal afgive forklaring og deres hjælp er ikke gratis.

Ifølge Politiken vurderer de spanske medier, at Alberto Contador tjener ca. 30 millioner kroner om året hos Team Saxo Bank, så er der nogen, der har råd til så dyrt et forsvar, er det spanieren.

Høringen hos CAS afsluttes på torsdag og en dom vil sandsynligvis komme inden for de næste 6-8 uger.