Breschel: Mørkøv er den nye Rolf

Den skadede VM-sølvvinder Matti Breschel mener, Danmark har god chance til landevejsløbet med Michael Mørkøv

Michael Mørkøv får pæne ord med på vejen. (Foto: Thomas Sjørup)
Michael Mørkøv får pæne ord med på vejen. (Foto: Thomas Sjørup)

En skade forhindrer Matti Breschel i at kæmpe med om medaljerne ved mændenes landevejsløb på søndag, men han sender gerne et taktisk råd til landstræner Lars Bonde.

Den danske VM-sølvvinder tror på, at Michael Mørkøv har en chance i en spurt.

- Jeg synes, at Michael skal prøve at lave noget i spurten, for jeg tror nok på, at der skal komme en stor gruppe hjem. Sker det, så er Michael et kort, siger Matti Breschel.

Rabobank-rytteren vurderer dog, at resten af det danske hold bør satse på at køre aggressivt og kæmpe for at komme med i et udbrud. Men i spurten handler det om Mørkøv.

- Michael er en hurtig herre, og efter nogle gode resultater her i år har han fået blod på tanden. Han sprudler jo af selvtillid.

- Det kan man ikke komme uden om. Det er jo lige meget, hvor dårligt det går - nærmest. Jeg tror lidt, at han er den nye Rolf (Sørensen, red.). Og det er kun positivt, griner Matti Breschel.

Om det så kan give en medalje, tør VM-sølvvinderen ikke spå om.

- Det er svært at sige. Lige nu er han bare fokuseret, og han nyder at være her. Jeg har selv prøvet det. Det med at sidde og drømme om en VM-medalje, virker måske lidt urealistisk, men hvad fanden.

- Der er jo nogen, der skal stå på den skammel. Og han er godt kørende, og han er motiveret, siger Breschel.

VM i landevejscykling for elitens herrer køres på søndag på en rute nord for København.