Etapesejren glipper for Chris Anker

Chris Anker Sørensen kunne ikke følge med i spurten på 13. etape af Vueltaen, men hentede tid i klassementet

Michael Albasini vandt 13. etape af Vueltaen foran blandt andre danske Chris Anker Sørensen, som hentede 1,33 minutter på løbets førende rytter, Bradley Wiggins.

Chris Anker Sørensen forsøgte ellers at stikke af fra udbrydergruppen på 18 mand med omkring en kilometer igen, men gruppen kom samlet i mål, og det endte i en regulær spurt.

Etapen bød på fem kategoriserede stigninger og blev kørt i et hidsigt tempo fra start til slut. Men da etapen ikke sluttede på en bjergtop, var der lagt op til, at et udbrud skulle holde hele vejen i mål.

Den profeti viste sig at holde stik. Tidligt på etapen tog en stor gruppe af ryttere chancen og lykkedes med at slippe af sted.

Samme gruppe blev senere delt i to med blandt andet Saxo Bank-Sungards Chris Anker Sørensen, David Moncoutie og Amets Txurruka i frontgruppen.

Fuglsang nummer fire
Det var tydeligt, at flere i førergruppen havde interesse i at komme frem i klassementet, og der blev arbejdet hårdt.

Bagved måtte Team Sky gå frem for at forsvare Bradley Wiggins' røde førertrøje. Men heller ikke med hjælp fra Leopard Trek og Quickstep lykkedes det for alvor at æde sig ind på gruppen med Chris Anker Sørensen.

I klassementet beholder Bradley Wiggins løbets røde førertrøje. Chris Anker Sørensen avancerede fra en 17. plads til en placering som nummer 13 - 2,14 minutter efter Wiggins.

Jakob Fuglsang avancerer til en samlet fjerdeplads 19 sekunder efter.

Både lørdag og søndag venter to hårde bjergetaper i Vueltaen.