Rasmussen indkaldt til doping-afhøring

Den italienske Mantova-dopingsag har ikke sluppet sit tag i Michael Rasmussen, der på mandag er indkaldt til afhøring i den olympiske komite i Rom

Michael Rasmussen er indkaldt til dopingafhøring i Italien på mandag. (Foto: René Schütze)
Michael Rasmussen er indkaldt til dopingafhøring i Italien på mandag. (Foto: René Schütze)

Selv om politiets efterforskning af Michael Rasmussens påståede rolle i den italienske Mantova-dopingsag ikke har ført nogle vegne, har sagen ikke sluppet sit greb i den danske bjergrytter.

På mandag er han indkaldt til afhøring i den italienske, olympiske komite, CONI, hvor han skal forklare sin forbindelse til apotekeren Guido Nigrelli, der står centralt i sagen.

- Man må sige, at heksejagten fortsætter. Der er ganske enkelt ingen sag, og der er hverken dopingprøver eller telefonaflytninger eller noget som helst andet, der underbygger anklagerne mod mig, siger Michael Rasmussen til ekstrabladet.dk.

Anklagerne omfatter anskaffelse og brug af forbudte produkter som amfetamin og væksthormon, som Rasmussen skulle have fået fra Nigrellis apotek i landsbyen Mariana Mantovana nær Rasmussens hjem ved Gardasøen.

Nigrelli har i mange år været medicinleverandør til storholdet Lampre, og han har i det hele taget været engageret i cykelsporten. Rasmussen hævder alene at have brugt apoteket som helt almindeligt familieapotek, idet han og talrige andre cykelryttere fik rabat hos cykelentusiasten Nigrelli.

- Jeg har købt medicin til min kone, mit barn, mine hunde og mig selv, og jeg kender derfor udmærket Nigrelli. Det har jeg aldrig nægtet, siger Michael Rasmussen, der også har ført flere telefonsamtaler med Nigrelli. Samtaler, der siden viste sig at være blevet aflyttet af politiets efterforskningsenhed NAS.

- Det er samtaler, der blev foretaget i min karantæneperiode (fra 2007 til 2009, red.), da Nigrelli forsøgte at hjælpe mig ind på Lampre-holdet, siger Michael Rasmussen.

- Der er absolut ingen snak om ulovlige produkter eller ulovlige metoder. Aflytningerne bekræfter kun, at jeg kender Guido Nigrelli.

- Jeg er ikke blevet præsenteret for noget som helst inkriminerende, men alligevel holder man altså fast i, at jeg er en del af sagen, siger Michael Rasmussen.

- Belært af erfaring ved jeg, at man aldrig skal sige aldrig, men jeg anser det for umuligt, at man kan rejse en disciplinærsag mod mig på det grundlag, jeg er blevet præsenteret for.- Hvis ikke anklagerne var så alvorlige, og hvis ikke sagen kunne få så store konsekvenser, ville det bare være latterligt. Det er mig, der skal bevise min uskyld, og ikke systemet, der skal bevise min skyld.

- Det er en underlig situation, men jeg ser frem til at få lukket sagen en gang for alle, siger Michael Rasmussen.

Holdejer: Fuld tillid til Rasmussen
Claus Hembo, der er holdejer og hovedsponsor for Rasmussens cykelhold, Christina Watches-Onfone, kalder det fuldstændigt urimeligt, at hans holdkaptajn ikke for længst er renset i sagen.

- Det er en gammel sag, som jeg har kendt til lige siden, jeg lærte Michael at kende. Jeg har læst samtlige dokumenter og båndudskrifter i sagen, og der er intet – absolut intet – der belaster Michael, siger Claus Hembo.

- Min tillid til Michael er usvækket, og jeg har ingen bekymringer. Jeg er blot irriteret over, at vi nu skal bruge flere penge på advokater. Man er jo nødt til at forsvare sig, og det koster penge, siger Claus Hembo.

Udover Nigrelli og Rasmussen er et væld af personer omkring Lampre-holdet anklaget i sagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen