Riis: Latterlig Contador-diskussion

Spørgsmålet om Alberto Contadors ret til at starte i årets Tour de France er meningsløs, mener Bjarne Riis.

Bjarne Riis er ærgerlig over, at folk fortsat stiller spørgsmålstegn ved Contadors Tour-deltagelse (Foto: Claus Bonnerup)
Bjarne Riis er ærgerlig over, at folk fortsat stiller spørgsmålstegn ved Contadors Tour-deltagelse (Foto: Claus Bonnerup)

Selvfølgelig skal Alberto Contador køre Tour de France i år trods en uafklaret dopingsag. For sådan er reglerne.

Den holdning præsenterede holdejer Bjarne Riis i forbindelse med sit hold Saxo Bank-Sungards store pressemøde torsdag før Tour de France, som begynder på lørdag.

- For at være helt ærlig, synes jeg, at denne diskussion er blevet lidt latterlig.

- Hvorfor skulle han lade være med at køre Touren, når alle de andre kører? Hvad forskel gør det? Det forstår jeg ikke. Vi overholder alle sammen de samme regler, siger Bjarne Riis.

Læs mere: Contador melder sig klar til Touren

Der har tidligere været spekuleret i, om arrangørerne af Tour de France (ASO) ville modsætte sig, at spanieren deltog i løbet.

Det har ASO ikke gjort, men alligevel har andre kritikere, både ryttere og kommentatorer kritiseret, at Contador kører cykelløb med en uafklaret dopingsag hængende over hovedet.

- Skulle Tour-arrangørerne have ret til at sige, at de ikke ønsker en rytter her? Jeg synes, vi skal følge de samme regler, siger Bjarne Riis.

Læs også: Tour-chef: Contador kan køre Touren

Den danske holdejer brugte under pressemødet lang tid på at redegøre for sit synspunkt om Alberto Contadors deltagelse.

- Jeg beder jer forstå det, og hvis I ikke er enige i denne beslutning, så skal I stille jeres spørgsmål til systemet og ikke til os. Vi følger blot reglerne, siger Bjarne Riis.

Alberto Contador har vundet Tour de France tre gange. Senest i 2010 hvor han under løbet blev testet positiv for det forbudte stof Clenbuterol.

Den endelig afgørelse i hans dopingsag ventes at falde efter Tour de France.

0 kommentarer
Vis kommentarer