Bjarne Riis: Vi fedter ikke sejren hjem

Med Contador har Bjarne Riis for første gang Tour-favoritten på sit hold. 'Med Alberto Contador har vi nu selv ham, alle de andre skal slå'

Bjarne Riis, der under Tour de France skriver klummer for Ekstra Bladet, debuterer i dag med sit syn på det kommende Tour de France.

Og danskeren varsler et anderledes Tour de France for sit eget hold, end vi har set de foregående år.

- Med Contador har vi et lidt anderledes set-up, end vi er vant til. Med Fränk og Andy Schleck, Carlos Sastre og tidligere kaptajner har vi været et af de hold, der skulle ud og angribe favoritten. Med Alberto Contador har vi nu selv ham, alle de andre skal slå. De andre hold skal ud og være smarte og aggressive, skriver Bjarne Riis.

Han er dog også godt klar over, at det hele ikke kan forsvares hjem af Contador.

Læs om Ekstra Bladets Tour-tillæg her

- Men det fede ved Alberto er, at han ikke er bange for at angribe selv og gør det, når han er skarp og klar. Det er det smukke ved ham. Han fedter ikke sejrene hjem, og det gør løbet flot.

Den nye situation med storfavoritten på holdet får også betydning, når Riis i løbet af få dage udtager sit hold til Touren. Holdejeren vælger efter dagsform, mavefornemmelse og restitutionsevne, men i modsætning til tidligere tænkes der ikke meget i etapesejre.

- Derudover vælger jeg holdet ud fra vores mission om at vinde løbet samlet. Det vil sige, at vi skal have nogle folk, der kan støtte Alberto i bjergene, og vi skal bruge tre-fire gutter til at passe på ham i feltet på flad vej og specielt de første ti dage.

- Det vil sige robuste folk, der ved, hvordan man holder sin kaptajn ude af sidevinden, væk fra styrt og placeret det rigtige sted i feltet, så han bruger så få kræfter som muligt og ikke pludselig taber tid. Altså tre-fire råstærke eller rutinerede ryttere, der virkelig giver sikkerhed. På den måde skal også Albertos støtter i bjergene gerne få ro til at køre deres eget lille cykelløb i starten og ikke koncentrere sig om særlig meget andet end at beskytte sig selv frem til stigningerne.

Læs hele Bjarne Riis' første klumme her

0 kommentarer
Vis kommentarer