Riis: Det hele handler om Contador

Bjarne Riis Tour-hold er ikke udtaget med etapesejre for øje, alt handler om at sikre Contador samlet sejr

Holdejer Bjarne Riis tager kun ét hensyn under dette års Tour de France - og det er til Alberto Contador. Hele holdet er bygget op for at støtte spanieren. (Foto: Ernst van Norde)
Holdejer Bjarne Riis tager kun ét hensyn under dette års Tour de France - og det er til Alberto Contador. Hele holdet er bygget op for at støtte spanieren. (Foto: Ernst van Norde)

Glæden lyste ud af Bjarne Riis, da Nicki Sørensen i 2009 udnyttede en rolig dag i favoritternes kamp om den samlede sejr til at prøve sig selv af og hente karrierens største triumf med sin etapesejr i Vittel.

Den dag var undtagelsen, og cykelfans skal ikke forvente, at danskerholdet i år jagter etapesejre hver eller hver anden dag i Tour de France.

Alt handler om at hjælpe Alberto Contador til samlet sejr. Han skal passes på, føres frem, pakkes ind, trækkes op og have mad og drikke, når han beder om det.

De otte holdkammerater er med for at hjælpe Contador til sejr. Deres egne ambitioner tæller ikke.

- Der kan opstå muligheder undervejs, men når du har Alberto på holdet, er der ét overordnet mål, og så er der ikke plads til al mulig slinger, siger Bjarne Riis.Derfor blev det Vandborg
Holdejeren har udtaget sit hold. Chris Anker Sørensen og Nicki Sørensen var sikre deltagere, og der blev også plads til Brian Vandborg.

- Brian kører et godt holdløb, han er trimmet og habil god op ad. Og skal vi forsvare i den sidste uge, er han en af de bedste til at ligge og føre. Han har en stor motor og kan føre i lang tid. Han er en dieselmotor, siger Bjarne Riis.

Holdejeren siede til gengæld en ærgerlig Michael Mørkøv fra. Som banerytter i verdensklasse har han ellers evner, der ville være meget værd i holdløbet.

- Michael har fuldt fortjent at være med, men han har trods alt ikke været med så længe. I den sidste ende er det et valg, og når du træffer et valg, er der også fravalg. Michaels tid skal nok komme, siger Riis.

- Han har nogle kanonevner, og han er dygtig til at sidde med Alberto, men Touren en nu engang Touren. Michael skal nok lige have et år mere.

- Jeg ville vildt gerne have brugt ham til holdløbet, der er han en af de bedste, vi har, og havde holdløbet været 50 kilometer langt, kan det godt være, vi havde set anderledes på det, siger Bjarne Riis.

Holdejeren tager også den italienske veteran Matteo Tosatto med. Hans rolle bliver sammen med Nicki Sørensen at være Riis' forlængede arm i feltet.

- Der findes nok ikke nogen i feltet, der er meget bedre til at gøre det, han er god til: at holde Alberto fremme og fri af problemer.

- Samtidig vurderer vi, at når han er godt kørende, er han også en, der kan køre lidt opad og dermed kan han måske overleve bjergene lidt bedre end en Michael Mørkøv - endnu, siger Riis.

0 kommentarer
Vis kommentarer