Saxo Bank øger pengeoverførsel til Riis

Den nye sponsoraftale med Saxo Bank sikrer Bjarne Riis flere penge end den tidligere, siger banken

Den nye sponsoraftale mellem Saxo Bank og Bjarne Riis sikrer cykelchefen flere penge til sit hold.

- Vi vil ikke gå i detaljer med indholdet af aftalen, men der er tale om en opjustering af det økonomiske niveau, siger Saxo Banks direktør, Lars Seier Christensen.

Saxo Bank har grebet dybere i pengekassen for at sikre, at Bjarne Riis fremover kan opretholde status som førende i cykelsporten.

- Det er afgørende for os, at vi har succes. Det er klart, at jo flere muligheder du giver økonomisk, jo flere muligheder har du også sportsligt, som verden hænger sammen.

- Det er ingen hemmelighed, at det er et af verdens absolut bedste hold, og det vil vi gerne sørge for, at det kan blive ved med at være, siger Lars Seier Christensen.

Sponsorkontrakten landede på et enkelt år, som det var tilfældet sidste forår, da Bjarne Riis og Saxo Bank forhandlede kontrakt.

Må finde fælles fodslag
- Det er en naturlig ting for os, at vi gerne vil træffe beslutningerne og derefter have mulighed for lejlighedsvis at revurdere vores engagement. Det har vi så valgt at gøre her.

- I den slags situationer kan det godt være at modtageren har en præference for længerevarende aftaler, og vi har en for kortere. Så må man prøve at finde fælles fodslag.

Holdejeren har givet udtryk for, at samarbejdet med Saxo Bank ikke nødvendigvis slutter ved udgangen af 2012.

Den mulighed vil Saxo Bank heller ikke afvise.

- Man kan se på dette, at en etårig aftale ikke nødvendigvis behøver at føre til en afslutning. Det må vi se, siger Lars Seier Christensen.

Juni 2011: Saxo Bank forlænger aftalen og bliver også i 2012 som hovedsponsor sammen med Sungard.

August 2010: Team Saxo Bank forlænger alligevel med et år og bliver som hovedsponsor i 2011 - sammen med Sungard.

Juli 2010: It-firmaet Sungard præsenteres som én af to nye hovedsponsorer. Aftalen løber i to år.

Januar 2010: Saxo Bank benytter sig af en option, der gør det muligt for banken at forlade sponsoratet ved udgangen af 2010.

December 2008: IT Factory erklæres konkurs, inden sponsoratet hos Riis træder i kraft.

September 2008: IT Factory præsenteres som ny hovedsponsor fra 2009 og tre år frem.

Juni 2008: Bjarne Riis præsenterer internetbanken Saxo Bank som ny hovedsponsor. I resten af 2008 hedder holdet Team CSC-Saxo Bank, fra januar 2009 hedder det Team Saxo Bank.

Marts 2008: CSC meddeler, at it-virksomheden stopper som sponsor med udgangen af 2008.

Juli 2005: CSC forlænger under Tour de France sponsoraftalen med tre år.

Oktober 2002: Tiscali meddeler, at man stopper sit sponsorat efter sæsonen. Fra 2003 hedder holdet Team CSC.

Maj 2001: Word Online overtages af virksomheden Tiscali. Holdet skifter navn til CSC Tiscali.

December 2000: Internetudbyderen World Online hopper på vognen. Holdet hedder CSC/World Online.

November 2000: John Trolle får store økonomiske problemer. MemoryCard stopper som sponsor.

Oktober 2000: It-virksomheden CSC bliver præsenteret som sideordnet sponsor. Holdet hedder nu Team CSC/MemoryCard.

August 2000: John Trolle udskifter i en kuplignende manøvre direktøren for holdet med Bjarne Riis, der igen træder ind i ejerkreds. Jack & Jones trækker sig som sponsor.

Årsskiftet 1999/2000: Home vælger at trække sig som sponsor og afløses af firmaet Memory Card, der ejes af den kontroversielle erhvervsmand John Trolle. Holdet hedder nu Memory Card Jack & Jones.

Maj 1999: Bjarne Riis trækker sig fra selskabet bag Team Home Jack & Jones. Et tv-program på DR beskylder Bjarne Riis for doping og sponsorerne kræver en forklaring. - Efter moden overvejelse er jeg nået til den erkendelse, at der ikke er grundlag for et fortsat samarbejde, når man, som det er sket, rejser tvivl om min troværdighed på baggrund af et tv-program, siger Bjarne Riis.

Efteråret 1997: Team Home Jack & Jones annonceres. Det skal køre fra starten af 1998. Bjarne Riis, der stadig er aktiv rytter på det tidspunkt, bliver hovedaktionær i selskabet bag.

0 kommentarer
Vis kommentarer