Matti Breschel til eksamen i Schweiz

Matti Breschel er fortsat i spil til Tour de France-truppen, og lørdag står den på eksamen i Schweiz Rundt

Matti Breschel (t.v.) kører for en Tour de France-billet. (Foto: Thomas Sjørup)
Matti Breschel (t.v.) kører for en Tour de France-billet. (Foto: Thomas Sjørup)

Trods et langt forår med få cykelløb og lange skadespauser er Matti Breschel fortsat et varmt emne til Tour de France-truppen på Rabobank.

De seneste meldinger går på, at truppen af kandidater er indsnævret fra 15 til 11 ryttere, og heraf skal Rabobank vælge 9 mand.

- Jeg er stadig inde i billedet. Andet har jeg ikke fået at vide. Men svaret får vi først efter Schweiz Rundt, siger Matti Breschel.

Således bliver Tour de Suisse, som starter på lørdag i Lugano, en eksamen for den danske VM-sølvvinder.

- De holder en plads åben for at se, om jeg er okay. Jeg tror egentlig bare, at jeg skal vise, at jeg er stabil.

- Hvis jeg svinger lidt for meget med at være super kørende i starten, men senere falder helt igennem, er det måske svært at tro på, at jeg kan køre et godt Tour de France, siger Breschel.

Den seneste opgave for Matti Breschel var Belgien Rundt, som var danskerens comeback efter flere måneders pause.

- Jeg fik kørt Belgien Rundt på fuld knald, og der haltede jeg lidt bagefter. Jeg kunne godt mærke, at jeg manglede en hel del. Men så kom jeg hjem og tog et par dages pause, og allerede der kunne jeg mærke, at jeg var blevet langt bedre, siger Breschel.

I Schweiz Rundt træder Matti Breschel ind i en trup uden de helt store forventninger, da det meste af Tour-holdet kører det franske etapeløb Dauphiné Libéré som forberedelse til Touren.

Danskeren har ingen forventninger om resultater i Schweiz Rundt. Lige nu handler det om at bygge formen op, og det centrale er, at grundlaget omsider er på plads.

- Det går godt. Nu er det bare formen, jeg prøver at finde. Jeg har ikke mærket noget til knæet i lang tid. Den sidste operation var åbenbart det, der skulle til, siger Breschel.

0 kommentarer
Vis kommentarer