Rasmussen uheldig i Contadors Giro-triumf

Alberto Contador vandt Giro d'Italia, mens Alex Rasmussen var tæt på at snuppe sejren på sidste etape

Alberto Contador vandt i dag Giro D'Italia. (Foto: AP)
Alberto Contador vandt i dag Giro D'Italia. (Foto: AP)

Danske Alex Rasmussen var den helt store oplevelse på Giro d'Italias sidste etape, hvor spanieren Alberto Contador som ventet kunne fejres som samlet vinder af løbet for anden gang.

Mens Alberto Contador kørte ind på tredjepladsen på enkeltstarten i Milano, kunne Alex Rasmussen trods en punktering køre ind på andenpladsen, kun syv sekunder efter etapevinder David Millar.

- Jeg havde en punktering med en kilometer igen, så det var skide ærgerligt, og det kan være, at det kostede mig sejren.

- Det er pisseærgerligt. Men jeg kan ikke gøre så meget ved det. Jeg kørte en perfekt enkeltstart. Jeg kørte rigtig stærkt, og hvis punkteringen ikke var sket, så havde jeg kørt stærkere, siger Alex Rasmussen.

Den 26-årige fynbo kom ind i tiden 30 minutter og 20 sekunder, mens etapevinder David Millar kørte de 26 kilometer på 30 minutter og 13 sekunder.

Den danske HTC-Highroad-rytter startede tidligt, fordi han lå langt tilbage i det samlede klassementet, og det meste af dagen lå han til at tage etapesejren.

Det er svært at afgøre præcis, hvor meget tid danskeren mistede ved at køre rundt på et fladt hjul, men det ligger i nærheden af 20 sekunder, mener danskeren.

- Dækket var helt fladt med en kilometer igen, og så måtte jeg kante cyklen rundt i det sidste sving. Jeg hentede Michael Mørkøv med tre kilometer igen, og så hentede han mig til slut, så det er nok 20 sekunder, der er røget, siger Alex Rasmussen.

Alberto Contador vandt Giro d'Italia for første gang i 2008.

0 kommentarer
Vis kommentarer