Schleck bøjer sig i beundring for Gilbert

Der var intet at stille op mod en overlegen Philippe Gilbert i Liege-Bastogne-Liege, hævder Andy Schleck

Andy Schleck måtte se langt efter Philippe Gilbert i dag, og det får ham til at lette på cykel-kasketten (Foto: AP)
Andy Schleck måtte se langt efter Philippe Gilbert i dag, og det får ham til at lette på cykel-kasketten (Foto: AP)

Alt så perfekt ud for brødrene Schleck, da de havnede i en stærk trio med Philippe Gilbert 20 kilometer fra mål i Liege-Bastogne-Liege.

Men trods alle muligheder for at angribe på skift og slide belgieren op, var der intet at stille op, da Gilbert henviste brødrene til sekundære placeringer, hævder Andy Schleck.

- Han var stærkere end os i dag, og vi kunne intet gøre. Han var cool. Han har klasse, sagde Andy Schleck til cyclingnews.com.

Den 25-årige luxembourger åbnede finalen på stigningen Cotê de la Roche aux Faucons, som siden 2008 har været et afgørende moment i klassikeren fra 1892.

Kun broderen Fränk og Philippe Gilbert kunne holde trit med Andy Schleck.

- Jeg mener ikke, at vi begik nogen fejl. Lotto-holdet brugte mange kræfter tidligt i løbet, og de sled på deres gode ryttere. Vi forsøgte at isolere ham. Andet kunne vi ikke.

- Fränk og jeg kørte som et hold, og mere kunne vi ikke gøre, siger Andy Schleck.

De sidste 20 kilometer bidrog både Philippe Gilbert og Schleck-brødrene til at holde forspringet til forfølgerne.

- Det var ikke nødvendigt for os at trække i dag, og hvis vi virkelig ønskede, at Philippe skulle tabe, ville vi ikke have trukket. Men vi ønskede at vinde.

- Det var skuffende at opleve i Flandern Rundt og Paris-Roubaix, hvordan mange ryttere kørte for at få Fabian Cancellara til at tabe. Det ville vi ikke gøre, siger Fränk Schleck.