Skrap dopingjæger går ind i italiensk sag

Den italienske olympiske komité har rekvireret alle akter i ny dopingrapport, hvor Michael Rasmussen er nævnt

Michael Rasmussen er stadig en del af den dopingsag, som nu kommer for den italienske oplympiske komite (Foto: Ole Frederiksen)
Michael Rasmussen er stadig en del af den dopingsag, som nu kommer for den italienske oplympiske komite (Foto: Ole Frederiksen)

Italiens skrappeste dopingjæger, Ettore Torri, der er chef for den italienske olympiske komité (Coni), går nu aktivt ind i den videre behandling af den nye dopingrapport, hvor også danske Michael Rasmussen er nævnt.

Det var Torri, der fik den tidligere verdensetter Alejandro Valverde dømt i Operation Puerto-sagen. Og komitéen bekræfter nu på dens hjemmeside, at den begynder at undersøge sagen på baggrund af rapporten, som man har fået fuld adgang til.

Coni udtrykte allerede for et år siden ønske om at få dokumenterne udleveret, og det har undersøgelsesadvokaten altså givet lov til nu, hvor rapporten er færdiggjort.

I rapporten bliver 32 personer nævnt - blandt andet den tidligere vinder af Giro d'Italia Damiano Cunego, den tidligere verdensmester Alessandro Ballan, Michael Rasmussen og en del folk omkring cykelholdet Lampre.

Hele sagen har omdrejningspunkt omkring en apoteker i Mantova, som ligger tæt på det sted, hvor Michael Rasmussen bor i Italien. Apotekeren skulle angiveligt have handlet med epo, efedrin, somatropin, testosteron og kortison.

Der er ikke kommet noget ud om rapportens konklusioner, men rapportens bagmand, Antonino Condorelli, har sagt, at Ballan angiveligt har fået foretaget en blodtransfusion, og at han snarest vil få en dommer til at indlede en sag mod de 32 nævnte personer.

Michael Rasmussen har over for flere medier bekræftet, at han har været indkaldt til afhøring i sagen. Derudover erkender han, at han har brugt apoteket, men slår fast, at det udelukkende er som almindeligt familieapotek.

Han afviser, at han har købt eller været med til at distribuere ulovlige stoffer.