Giro d'Italia: Danmark spiller vigtig rolle

Giroen skal globaliseres ligesom Tour de France. Og her spiller Danmark en vigtig rolle, siger løbsdirektøren

Hernings og Horsens' borgmestre Lars Krarup og Jan Trøjborg i selskab med blandt andre Giro d'Italias chef Ciacomo Catano. (Foto: Ernst van Norde)
Hernings og Horsens' borgmestre Lars Krarup og Jan Trøjborg i selskab med blandt andre Giro d'Italias chef Ciacomo Catano. (Foto: Ernst van Norde)

De to italienske repræsentanter fra Giro d’Italia havde styr på de rosende ord om Danmark, da de fredag var med til at afsløre Herning som startby for løbet i 2012.

Men selv om de to små italienere flere gange fremhævede det danske landskab, det lykkelige danske folk og danskernes afslappede væremåde, så har de en klar plan med at være i Danmark.

- Danmark er vores bro til de skandinaviske lande og Tyskland. Giro d’Italia er stort cykelløb i Italien - nu arbejder vi for at blive større globalt, siger løbsdirektør Angelo Zomegnan for Giro d’Italia.

De italienske delegerede nævnte flere gange, at Giro d’Italia tidligere er blevet kåret til verdens flotteste cykelløb - ligesom løbet ifølge italienerne selv var før ude end Tour de France i forhold til at indføre enkeltstart og andre nytænkende tiltag.

I det hele taget virker det til, at Giro d’Italia lider under adskillige mindreværdskomplekser i forhold til Tour de France. Men det afviser Angelo Zomegnan.

- Touren er vores stjerne. Men vi vil ikke kopiere Touren, for så vil vi jo altid være nummer to, siger Angelo Zomegnan, der ikke lader sig skræmme af, at Giroen ingenlunde er lige så stor som Tour de France i danskernes bevidsthed.

- Det bliver den i 2012, siger Angelo Zomegnan med et smil.