Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Breschel parat til at ofre Tour'en

Fortsat skadet: Matti Breschels sæson handler nu først og fremmest om VM i København

Matti Breschel tør ikke spå om, hvornår han kan køre løb igen. Men det ligger fast, at han denne gang bruger den tid, der skal til, for at blive helt klar. Foreløbig tuller han stille og roligt rundt i København. (Foto: AP)
Matti Breschel tør ikke spå om, hvornår han kan køre løb igen. Men det ligger fast, at han denne gang bruger den tid, der skal til, for at blive helt klar. Foreløbig tuller han stille og roligt rundt i København. (Foto: AP)

Forårsklassikerne, som han elsker højest, er efter alt at dømme uden for rækkevidde i år. Og Tour de France, som er enhver cykelrytters drengedrøm, er Matti Breschel også parat til at ofre som en konsekvens af den knæskade, der har spoleret hans forår.

– Jeg håber selvfølgelig på at blive klar til Touren, men hvis jeg til den tid kun er på 80 procent af mit bedste niveau, vil jeg slet ikke med, siger Breschel.

– Holdet kører efter sejren. Vi tror på, at Robert Gesink (Rabobank-kaptajn, red.) kan vinde, og så nytter det ikke at stille op uden at være helt klar.

– Jeg tør ikke spå om, hvornår jeg kan køre løb igen. Det eneste, der er helt sikkert, er, at jeg denne gang bruger den tid, der skal til, for at blive helt klar, siger Matti Breschel, der efter en knæoperation i november gjorde comeback i etapeløbet Algarve Rundt i februar.

Det var åbenbart for tidligt, og Breschel måtte udgå med ulidelige smerter i knæet. Nu er han i København, hvor han gennemgår et væld af traditionelle og alternative behandlinger i et forsøg på at blive skaden kvit.

Breschel er i næsten daglig kontakt med ortopædkirurgen Eilif Larsen, og han modtager hyppigt akupunktør-behandling af John Boel.

I dag venter et besøg hos den alternative behandler Ole Kåre Føli, der i mange år har arbejdet for Bjarne Riis og har vundet ry som mirakelmager i det professionelle felt.

Tænker positivt
Breschel har derimod ikke brug for mental genopbygning efter den ærgerlige sæsonstart.

– Det er selvfølgelig frustrerende, at jeg nok ikke kan køre klassikerne, men jeg sidder ikke fortabt i et hjørne og ærgrer mig. Jeg er god til at komme videre i teksten og sætte mig nye mål, siger Matti Breschel.

– Jeg tænker på det positive i, at jeg nu kan have energi og mental styrke sidst på sæsonen. Det kan godt være svært at komme helt op at ringe, når man har kørt en lang, opslidende sæson.

– Nu kan jeg sætte alt ind på at bygge min form op til VM i september, siger Breschel.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen