Dansk rytter i chok: Makkeren død

Den danske 6-dages-rytter Marc Hester kørte med Dimitri De Fauw i onsdags - i går tog De Fauw sit eget liv

Marc Hester har mistet sin makker. (Foto: Finn Frandsen)
Marc Hester har mistet sin makker. (Foto: Finn Frandsen)

For en uge siden var danske Marc Hester og belgiske Dimitri De Fauw på alles læber i det østlige Frankrig. De to var nemlig i front for det stærkt besatte 6-dages-løb i Grenoble.

I finalejagterne gik det knap så godt, og parret sluttede på en syvendeplads. Ikke helt efter bogen, men dog et hæderligt resultat.

Marc Hester skyndte sig hjem til Danmark, hvor han torsdag deltog i 6-Dages-Cup’en i Ballerup, mens Dimitri De Fauw fulgtes hjem til Belgien med sin ven og landsmand Iljo Keisse.

Intet at mærke på ham
De to belgiere aftaltes at mødes senere på ugen for at træne sammen, men De Fauw nåede aldrig så langt. Under ikke nærmere beskrevet omstændigheder tog den 28-årige cykelrytter sit eget liv.

– Jeg er selvfølgelig dybt berørt af det, og alle mine tanker går til Dimitris familie. Jeg ved stadig ikke helt, hvordan jeg skal reagere. Jeg er helt chokeret, fortæller en synligt berørt Marc Hester til ekstrabladet.dk.

– Der var slet ikke noget at mærke på ham i Grenoble. Han var lige så festlig, som han plejede at være. Der var intet tegn på noget i den retning. Det er kommet meget bag på mig, siger Marc Hester.

De to har kørt sammen på vinterbanerne i de seneste 6-7 år, men ikke som et fast makkerpar.

– Vi bruger samme massør og har delt omklædning, så vi har brugt meget tid sammen, forklarer Marc Hester.

Kørte på Quickstep
Dimitri De Fauw havde en kort karriere i cykelsportens superliga på Quickstep, men det var på banen, at han følte sig hjemme.

I 6-dages-løbet i Gent i 2006 var han involveret i et voldsomt styrt, der senere kostede den spanske rytter Isaac Galvez livet. Efterfølgende døjede De Fauw med depressioner, og belgiske medier spekulerer i, at det var De Fauws psykiske lidelse, der drev ham til selvmord.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere