Annonce:
Annonce:

Kohl: Jeg sladrede

Dopingdømte Bernhard Kohl hævder, at han har angivet sine bagmænd og derfor fortjener nedsat straf

Bernhard Kohl, der her ses under afhøringen hos det østrigske antidoping-agentur, kalder det en løgn, at han ikke lagde navne på bordet. (Foto: AP)
Bernhard Kohl, der her ses under afhøringen hos det østrigske antidoping-agentur, kalder det en løgn, at han ikke lagde navne på bordet. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling
Mandag blev østrigske Bernhard Kohl, der ved hjælp af doping vandt bjergtrøjen i årets Tour de France, idømt to års karantæne, idet det østrigske antidoping-agentur ikke fandt anledning til at give ham rabat for at have samarbejdet i opklaringen af sagen.

Men det er en lodret løgn, hævder Bernhard Kohl i en erklæring, han udsendte sent tirsdag.

– Det er definitivt forkert. Jeg nævnte i høj grad navne. Jeg beskrev, hvordan jeg kom i besiddelse af dope, siger Kohl i erklæringen.

– Jeg fremlagde endog, hvordan andre i strid med reglementet fik skaffet sig en fordel. Med mine udsagn har jeg ikke skånet nogen, der kan sanktioneres i det sportsretslige system, skriver Kohl.

Meget skuffet
En dopingforseelse i cykelsporten straffes pr. automatik med to års karantæne, men det internationale antidoping-agentur WADA giver mulighed for at reducere straffen, hvis atleten angiver sine bagmænd. Kohls afsløringer tilfredsstillede imidlertid ikke de østrigske antidoping-myndigheder.

– Jeg er meget skuffet. Med min tilståelse ønskede jeg ikke at muliggøre en tilbagevenden til cykelsporten før tid, men jeg havde håbet, at min tilståelse på en eller anden måde var blevet værdsat, siger Kohl og hævder, at én enkelt dags strafnedsættelse havde været nok, idet det ville have været et signal om, at antidoping-myndighederne anerkendte hans tilståelse som vigtig for sporten.

– Min straf adskiller sig nu ikke fra den straf, der uddeles til sportsfolk, der er tavse, til de ligger i graven. Det er spørgsmålet, om det her opmuntrer andre sportsfolk til at fortælle sandheden, skriver Kohl i sin erklæring.

Afventer skriftlig dom
Han afventer nu den skriftlige dom fra det østrigske antidoping-agentur og vil efter granskning af den beslutte sig for, om han vil anke sagen.

Kohl risikerer i øvrigt flere juridiske problemer, idet han begik sin dopingforseelse i Frankrig, hvor den slags er en overtrædelse af straffeloven. Italieneren Riccardo Riccò, der også dopede sig med CERA under Touren, er allerede afhørt af en fransk dommer og risikerer tre år bag tremmer.

I første omgang venter der Kohl en høring i det franske antidoping-agentur, AFLD, i begyndelsen af det nye år. Og så er der endelig truslen fra hans tidligere sportsdirektør på Gerolsteiner-holdet, Hans-Michael Holczer, der forsøger at rejse en erstatningssag mod Kohl.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: