Annonce:
Annonce:

Dødninge på to hjul

Oprørsk mangemillionær henter Ullrichs mistænkte sportsdirektør til sit cykelhold

Tyler Hamilton, der blev grebet i en kæmpeløgn om doping under OL i 2004, er en af stjernerne på dødningeholdet og vandt det amerikanske mesterskab i 2008. (Foto: AP)
Tyler Hamilton, der blev grebet i en kæmpeløgn om doping under OL i 2004, er en af stjernerne på dødningeholdet og vandt det amerikanske mesterskab i 2008. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Cykling
Stribevis af dopingplettede og karantæne-dømte ryttere kører allerede rundt i de sorte trikoter med dødningehoved-logoet på brystet, og nu får de følgeskab af en af cykelsportens mest berygtede sportsdirektører.

Belgieren Rudy Pevenage har skrevet kontrakt for næste sæson med det kontroversielle, amerikanske Team Rock Racing, der har gjort en dyd ud af at give sportens sorteste får en ny chance.

Pevenage var sportsdirektør på det tyske Telekom-hold, da det i Bjarne Riis’ tid var sovset ind i doping, og han fulgte siden Jan Ullrich som en lille hund i rollen som hans rådgiver.

Sammen var de to ifølge det tyske magasin Focus i Madrid for at besøge bloddopinglægen Eufemiano Fuentes, der var omdrejningspunktet i den spanske dopingsag Operación Puerto.

Belgieren fastholder imidlertid ifølge Focus, at besøgene kun drejede sig om at få fastlagt sundheds- og træningsprogrammer.

Den slemme dreng
Den forklaring er god nok for Rock Racing-teamejer Michael Ball, der med ansættelsen af Pevenage har forstærket sit holds image som klassens slemme dreng – og dermed sikrer sit modeimperium Rock & Republic endnu mere medieomtale.

Den amerikanske mangemillionær i dollar følger åbenlyst den strategi, at dårlig omtale er bedre end ingen omtale. Han er gået stik mod strømmen i international cykelsport, hvor blot mistanke om doping kan smadre en rytters karriere.

For Ball er det nærmest et adelsmærke, at en rytter er trådt ved siden af og siden har fundet tilbage til dydens smalle sti.

Flere Puerto-ryttere
– Jeg er fortaler for sporten, men jeg er især fortaler for atleterne.

Vi begår alle fejltagelser, og det er ikke op til mig at dømme nogen.

Sådan sagde Ball, da han sidste år hyrede Tyler Hamilton, der om nogen har latterliggjort sporten med sin forklaring om, at celler fra en ufødt tvilling kunne være forklaring på, at han i 2004 blev knaldet for bloddoping med en fremmed persons blod.

Hamilton er også sat i forbindelse med Operación Puerto, og det samme er Rock Racing-holdkammeraterne Oscar Sevilla, José Gutiérrez og Francisco Mancebo.

De to sidstnævnte er hyret til 2009-sæsonen, og det samme er australieren Baden Cooke, der i kraft af sin uplettede fortid trods alt giver holdet et skær af seriøsitet.

– Vi har samlet et verdensklassehold og har hentet et miks af enorme talenter og erfaring, sagde Ball ved præsentationen forleden.

– Vi har styrken, dybden og ihærdigheden til at konkurrere i ethvert løb overalt på kloden.
Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: