Armstrong frygter for sin sikkerhed

Lance Armstrong er bekymret for sin sikkerhed, hvis han cykler med i Tour de France næste år. Amerikaneren frygter reaktioner fra vrede franskmænd

Lance Armstrong håber og tror på, at franske folk ikke vil udvise vrede, når han triller forbi på sin cykel til sommer. (Foto: AP)
Lance Armstrong håber og tror på, at franske folk ikke vil udvise vrede, når han triller forbi på sin cykel til sommer. (Foto: AP)

Cykelrytteren Lance Armstrong var en respekteret, men ikke elsket hersker, da han regerede Tour de France med syv sejre i træk fra 1999-2005, og amerikaneren er klar over, at hans person kan skabe kontroverser, hvis han deltager i det franske etapeløb næste år for Astana-holdet.

- Jeg ønsker ikke at foregribe en usikker situation, men man hører visse ting fra Frankrig. Der er nogle aggressive og vrede følelser. Hvis man tror på, hvad man læser, så kan min personlige sikkerhed være i fare, siger Lance Armstrong i et interview med den engelske avis The Guardian.

Arrangørerne af cykelløb har i de senere år lavet flere tiltag for at øge rytternes sikkerhed, blandt andet ved at anvende flere barrierer mellem tilskuere og ryttere. Alligevel er Armstrong bekymret.

- Cykling er en sport på åben vej, og tilskuerne stiller sig op langs vejene. Men jeg forsøger at tro på, at folk vil lade cykelløbet gå sin gang, selv hvis de ikke kan lide mig, siger Lance Armstrong.