Boonen den bedste over fem år

Den belgiske superstar Tom Boonen er den mest vindende cykelrytter i de seneste fem år

Tom Boonen har vundet på så mange måder ... (Foto: AP)
Tom Boonen har vundet på så mange måder ... (Foto: AP)

Man kunne nok have det på fornemmelsen, når man igen og igen har set Tom Boonen række armene i vejret efter en sejr, men nu skulle det også ligge statistisk fast, at Tornado Tom er den mest vindende cykelrytter i verden i de seneste fem år.

Det franske website Velo-club.net har finkæmmet rekordbøgerne og har fastslået, at Boonen med sine 81 sejre siden begyndelsen af 2004 har jublet oftest af alle i det professionelle felt i samme periode.

Belgierens Quick Step-mandskab er samtidig det hold, der samlet har vundet flest sejre i de fem år, nemlig 212. På de næste pladser kommer Team CSC med 196 sejre og Team Columbia/T-Mobile med 172.

- Det er vigtige tal, der placerer det belgiske hold mellem de vigtigste hold i cyklingens historie, lyder det i en pressemeddelelse fra Quick Step.

Tom Boonen er placeret øverst i sejrshierarkiet foran sprinterkollegerne Alessandro Petacchi og Robbie McEwen. Boonen har ikke bare vundet mange løb. Han har også vundet nogle af de største af slagsen, nemlig Flandern Rundt, Paris-Roubaix og verdensmesterskabet.