UCI vil straffe Vinokourov hårdere

Dopingsynderen Alexandre Vinokourov blev torsdag idømt et års karantæne af det kasakhiske cykelforbund. UCI forventer dog at anke sagen og kræve hårdere straf

UCI er ikke tilfredse med Vinokourovs straf. (Foto: AP)
UCI er ikke tilfredse med Vinokourovs straf. (Foto: AP)

Han var midtpunktet i sommerens helt store dopingskandale ved Tour de France. Torsdag faldt så dommen over kasakheren Alexandre Vinokourov, der ikke havde held til at overbevise det nationale forbund om sin uskyld i forbindelse med den positive bloddopingtest i juli måned.

- De dokumenter og beviser, som Vinokourov og hans advokater præsenterede, var ikke overbevisende, siger cykelforbundets vicepræsident, Nikolay Proskurin.

Forbundet valgte alligevel kun at idømme Vinokourov en et-årig karantæne fra den dag, hvor kasakheren blev taget under sidste års Tour de France. Det internationale cykelforbund UCI's antidopingchef Anne Gripper forventer dog, at sagen bliver anket til den internationale sportsdomstol CAS. Normalt kræver UCI nemlig to års karantæne, når en rytter bliver taget for bloddoping.

- Vores udgangspunkt er, at alle dopingdømte cykelryttere skal have mindst to års karantæne, medmindre der foreligger særlige formildende omstændigheder. Og de er umiddelbart svære at få øje på, når der er tale om bloddoping, siger Gripper til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer