Kølig sprint sikrer spanier flot etapesejr i Giroen

Den spanske cykelrytter Beñat Intxausti fra Movistar vandt 16. etape af Giro d'Italia efter flot afslutning

(Foto: ANSA))
(Foto: ANSA))

Der blev kørt vild ræs på de sidste 15 kilometer af 16. etape af Giro d'Italia, hvor det gik stejlt ned ad flere gange til slut.

Stærkest var spanieren Beñat Intxausti fra Movistar, som vandt etapen foran Tanel Kangert fra Astana og Przemysław Niemiec fra Lampre.

Intxausti var med i et udbrud med de to øvrige ryttere, og den 27-årige spanier begyndte taktisk klogt sin sprint fra bageste position, og det overrumplede konkurrenterne, der slet ikke kunne følge med.

I det jagtende favoritfelt forsøgte Carlos Alberto Betancur i den hvide ungdomstrøje få kilometer forinden at jagte de tre forreste, og kort efter stak også spanieren Samuel Sánchez af sted efter ham. Men de kom aldrig helt op til trekløveret.

Vincenzo Nibali fra Astana viste også flotte evner, da det gik ned af, og på de stejle nedkørsler fik italieneren indhentet Betancur og Sánchez, og kort efter var hovedfeltet samlet igen.

Robert Gesink var også med i udbruddet med etapevinderen Intxausti, men hollænderen var uheldig, da han på etapens afslutning blev ramt af problemer med kæden.

Dermed var Gesink helt ude af kampen om etapesejren og mulig oprejsning i en indtil nu skuffende Giro for hans vedkommende.

Vincenzo Nibali fører fortsat løbet foran australieren Cadel Evans fra BMC.

0 kommentarer
Vis kommentarer