Lars Bak: Aflysning er det eneste rigtige

Vejene er sneet til. Der er fem graders frost på toppen af bjergene. Så kan man ikke cykle, mener Lars Bak

Lars Bak er ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at aflyse dagens etape i Giro d'Italia. (Foto: Thomas Sjørup)
Lars Bak er ikke i tvivl om, at det var den rigtige beslutning at aflyse dagens etape i Giro d'Italia. (Foto: Thomas Sjørup)

Vejene er sneet til i Dolomitterne, hvor rytterne i Giro d'Italia skulle have kørt.

Sneen har taget til, og der er fem til syv graders frost i 2000 meters højde, hvor rytterne skulle have været oppe på fredagens etape.

Så er en aflysning det eneste rigtige, mener Lotto-rytteren Lars Bak, som ellers har kørt i slemme vejrforhold flere gange i år.

Se også: Nu igen: Cykelstjerne dopet

- Hvis vi rammer en nedkørsel med bare et par graders frost, og vi kører ned med 80 kilometer i timen, vil det føles som 20 minusgrader. Det skal vi måske i 20 kilometer. Så er folk forfrosne, når de kommer ned.

- Der ville højest være 30 ryttere, som gennemfører sådan en etape, siger Lars Bak.

- Desuden er vejene farlige at køre på.

- Med de konditioner, vi har kørt cykelløb i flere gange i år, hvor det har været koldt, tror jeg ikke, der er ret mange, som er utilfredse. Heldigvis fører Nibali med over fire minutter, så det får ikke indflydelse på sejren.

Se også: Giroens kongetape aflyst

Lars Bak og det øvrige Lotto-mandskab var på vej til start, da de fik besked om, at etapen er aflyst. Så kunne de i stedet kravle i bilerne og køre mod lørdagens etape.

- Nu må vi se, hvad de gør ved den etape. Vejrudsigten tegner ikke lovende, men de har et døgn til at finde en plan B, siger danskeren.

0 kommentarer
Vis kommentarer