Chris Anker erkender: Touren i fare

- Der er vel syv sikre ryttere på Tour-holdet lige nu, men jeg er ikke en af dem, siger Chris Anker Sørensen om udsigten til at køre sit femte Tour de France i træk

Chris Anker føler, at han skal ud og bevise, at han er god nok til Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)
Chris Anker føler, at han skal ud og bevise, at han er god nok til Tour de France. (Foto: Claus Bonnerup)

Mange ser danske Chris Anker Sørensen som selvskrevet til Team Saxo-Tinkoffs hold ved Tour de France, men sådan ser den danske klatrer det ikke selv.

- Selvfølgelig håber jeg på at blive udtaget til løbet. Der er vel syv sikre ryttere på Tour-holdet lige nu, men jeg er ikke en af dem. Jeg er i periferien af det mandskab, der skal forsøge at hjælpe Alberto til sejr og skal først vise mit værd, siger den 28-årige cykelrytter til holdets hjemmeside.

Chris Anker er dog med i alle forberedelserne, men det er mere at betragte som udtagelsesprøver, mener danskeren.

- På lørdag tager jeg af sted til Frankrig for at køre Criterium Dauphine Libere sammen med blandt andre Alberto. Her skal jeg forsøge at vise, at jeg er stærk nok til at komme på holdet, og jeg skal vise det i kraft af hjælperytterrollen for Alberto selv. Får jeg chancen for at køre efter en etapesejr, vil jeg selvfølgelig gribe den, men jeg skal først og fremmest agere hjælperytter, siger Chris Anker, der forudser en giftig afslutning på årets Tour.

- Man har tilbøjelighed til at glemme, hvor ondt det gør fra år til år, men jeg må alligevel markere, at den sidste uge af dette års Tour de France bliver den hårdeste, jeg har været med i. Særligt etapen til Alpe d'Huez, som vi skal op over to gange bliver spektakulær.

- Forudsætningerne for alle tiders fantastiske afslutning er tilstede, når feltet ved første opstigning splintres til atomer, hvorefter anden opstigning bliver en sag mellem de allerstørste. Der er ikke tid til at komme tilbage til fronten efter første passage, og holdene vil derfor efter al sandsynlighed være minimeret. Derfor vil der formentlig kun være kaptajner og løjtnanter tilbage ved foden af sidste stigning, vurderer Chris Anker Sørensen.

Den danske klatrer har deltaget i de sidste fire udgaver af Touren og er i kronologisk rækkefølge slutte som samlet nummer 34, 69, 37 og 14.

0 kommentarer
Vis kommentarer