Kyllingen i chok: Mister mange millioner

Michael Rasmussen tabte kampen mod Rabobank og skal nu tilbagebetale millionbeløb

Nederlaget i retten koster Michael Rasmussen dyrt. (Foto: Claus Bonnerup)
Nederlaget i retten koster Michael Rasmussen dyrt. (Foto: Claus Bonnerup)

Han krævede 42 millioner kroner, men Michael Rasmussen ender med selv at skulle af med 579.000 euro - godt 4,3 mio. kroner - efter, at han tirsdag tabte retssagen mod Rabobank ved retten i Arnhem.

'Kyllingen' havde anlagt erstatningssag, fordi han efter eget udsagn gik glip af fyrstelige summer, da holdet tilbage i 2007 rev ham ud af Tour de France på et tidspunkt, hvor han havde sikret den gule trøje og var tæt på den samlede sejr.

Han hævder nemlig, at hollænderne udmærket var bekendt med, at han - i modsætning til, hvad han hævdede i sine 'whereabouts'- ikke trænede i Mexico, men i Spanien og Italien.

L'Equipe: Laurent Jalabert var dopet i 1998

Allerede i 2008 afgjorde retten, at Rasmussen ikke var eneansvarlig for Tour-skandalen i 2007, og den tilkendte ham cirka fem millioner kroner i erstatning. Rasmussen ankede sagen med krav om forhøjet kompensation, mens Rabobank ankede sagen til frifindelse.

Og det blev altså Rabobank, som vandt.

En kendelse, der nu sender Rasmussen-lejren i tænkeboks.

Tyske dopingjægere vil tale med Jan Ullrich

- Det er sandt. Jeg har lige talt med Michael og fortalt ham, at retten har afgivet en negativ afgørelse, siger Rasmussen advokat, André Brantjes til Ekstra Bladet.

- Retten siger, at Rabobank havde ret til at fyre ham i juni. Nu skal vi læse afgørelsen for at se, om der er noget, vi kan gøre. Michael var selvfølgelig chokeret, og det samme er jeg. Men vi kender ikke alle detaljer endnu, for afgørelsen er på 50 sider. Nu skal vi undersøge muligheden for at appellere til en højere retsinstans, fortæller Brantjes.