Ydmyg Cavendish: Kittel var bedst

En realistisk Mark Cavendish kunne se tilbage på 12. etapes sprint og erkende, at han blev bare ikke kunne hamle op med Argos-Shimano-kometen Marcel Kittel

Mark Cavendish efter dagens etape. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Mark Cavendish efter dagens etape. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

TOURS (Ekstra Bladet): Ingen raseriudbrud. Ingen beslaglæggelser af diktafoner. Ingen fornærmelser mod pressen.

Mark Cavendish var efter nederlaget til Marcel Kittel i sprinten på 12. etape ikke sit ’normale’ iltre jeg, da han trådte ud af Omega Pharma-Quick-Steps holdbus.

Roligt svarede han på de – ganske viste få – spørgsmål, der var tid til at stille, og det var en meget ydmyg supersprinter, der åbnede munden.

Tyskland skriver Tour-historie

- Han var ganske enkelt bare hurtigere. Man kan se spurten om og om igen, men jeg tror ikke, at holdet kunne havde gjort det anderledes. Han var simpelthen bedre, sagde Mark Cavendish.

Alt lå ellers til ’The Manx Missile’, der blev leveret med kirurgisk præcision af leadout man Gert Steegmans, efter at sprintertoget havde gjort de indledende manøvrer – hvor i øvrigt Kittels Argos-Shimano var eneste andet hold, der blandede sig.

Ny nedtur for Cavendish: Snydt på målstregen!

- Mine holdkammerater gjorde det så godt for mig. De holdt sig rolige på de sidste kilometre, og som så mange gange før vidste de præcis, hvad de skulle. Det var en god duel mellem Omega Pharma-Quick-Step og Argos.

- Til sidst satte drengene i gang på det rigtige tidspunkt og afleverede mig på det rette sted. Men jeg blev bare slået af en bedre mand, sagde den britiske sprinterkonge.