Sportsdirektør raser: Han svigtede Fuglsang

Astanas sportsdirektør er utilfreds med Andrei Kashechkin, der udgik på 3. etape i årets Tour de France

Kashechkin har skuffet sit mandskab (Foto: AP)
Kashechkin har skuffet sit mandskab (Foto: AP)

Kasahkstaneren Andrei Kashechkin blev den første rytter, der forlod årets Tour de France. Med den dopingdømte kasakhs exit betød det, at Jakob Fuglsang mistede en hjælperytter nærmest inden Touren var gået i gang.

I første omgang hed det, at Kashechkin havde problemer med maven og ikke kunne indtage føde og derfor valgte at forlade løbet.

Men den forklaring køber Astanas italienske sportsdirektør Giuseppe Martinelli ikke. Han er rasende over Kashechkins opførsel og mener, at han svigtede holdet med sit exit og slet ikke forsøgt at kæmpe videre i Touren. Ifølge Martinelli var sygdommen ikke så slem, som det ellers forlød.

Fuglsang-hjælper er første rytter ude af Touren

- Holdlægen fik at vide, at han ikke havde det godt. Men alle analyser, der blev foretaget før og efter, var helt normale. Så jeg mener, at han burde være blevet i løbet og have hjulpet holdet. Vi har en leder, Jakob Fuglsang, og vi har brug for et stærkt hold omkring ham. Det beviser bare, at Kashechkin ikke har handlet professionelt, siger han ifølge Astanafans.com

For at understrege sin pointe bruger han eksemplet omkring Vincenzo Nibalis Astana-hjælpere under årets Giro d'Italia. Flere af dem blev syge undervejs, men forblev i løbet for at kunne hjælpe deres italienske kaptajn frem til sejren.

- En rytter, der anser sig selv som professionel, må ikke gøre, som Kashechkin gjorde. En rigtig professionel ville have have kæmpet med sygdommen i 2-3 dage og gjort det maksimale for fortsat at træde i pedalerne og forblive nyttig for et hold, der har brug for hjælp i alle løbets faser. Hver dag i samråd med holdets læge, der kunne afgøre problemets omfang.

- Det gjorde Tiralongo (Paolo, red.), Agnoli (Valerio, red.) og de andre ryttere under Giroen. For mig var det meget mærkeligt, at Kashechkin opgav, og jeg er ikke enig i, at det er så let at forlade Touren. Som sportsdirektør er jeg meget ulykkelig og vred, fortsætter Martinelli.

Fuglsang mistede to hjælpere: Lortedag

Nu kan kasakhens opførsel koste ham jobbet hos hjemlandets store cykelhold

- Jeg har arbejdet med ham siden 2012, og vi har løbende haft problemer med ham. Han har aldrig været en del af dette team, og vi har aldrig haft en gensidig forståelse. Jeg har allerede sagt, at der ikke er meget sympati for Kashechkin på dette hold. Derfor, og det er min mening, vil det være bedst, hvis han kigger sig om efter andre muligheder og finder sig et andet hold.

Også Astana-holdets general manager undrer sig over sin landsmands opførsel.

- For mig er det fortsat et mysterium (hvorfor han udgik, red.) Du har et ansvar overfor dit hold, og du skal have en meget god grund til at forlade det i utide. Det er maveproblemer ikke. Situationen er beklagelig, både for ham og for holdet. Vi stolede på ham, og gav ham en ny chance. Hans kontrakt udløber i år, og nu skal vi have en alvorssnak med ham, lyder det fra Alexandre Vinokourov ifølge biciciclismo.com.