Ny cykelformand: Vi har set fantastisk cykelløb

Danmarks nye cykelformand, Niels Sørensen, har fulgt Post Danmark Rundt hele vejen. Han har nydt synet

Magnus Cort var en af de unge ryttere, der fik sit gennembrud ved dette års Post Danmark Rundt. DCU-formand Niels Sørensen roser løbet til skyerne. (Foto: Claus Bonnerup)
Magnus Cort var en af de unge ryttere, der fik sit gennembrud ved dette års Post Danmark Rundt. DCU-formand Niels Sørensen roser løbet til skyerne. (Foto: Claus Bonnerup)

Danmarks Cykle Unions (DCU) formand Niels Sørensen har siden onsdag oplevet sit første cykelløb som formand for dansk cykling.

Han har set et cykelløb med fire danske etapesejre, masser af tilskuere, gode ruter og skønt vejr. Og så er det svært at være ærgerlig.

- Det har været helt fantastisk. Arrangementet har været supergodt. Der har været mange mennesker, og sportsligt har det kørt rigtigt godt.

Lars Bak: Har fået sindssyg opbakning i Danmark

- Vi har set en ung dansker få sit gennembrud, siger Niels Sørensen og tænker på Magnus Cort Nielsen fra det mindre danske cykelhold Team Cult Energy.

- Vi har også set, at profilerne har villet køre cykelløb.

Niels Sørensens oplevelse er vigtig, for der har de senere år været tendens til, at den internationale cykelunion, UCI, har ønsket at ændre kalenderen, og der har været ønsker om en skandinavisk rundtur i stedet for Post Danmark Rundt.

Glad Matti Breschel har fået mod på mere

Med ny bestyrelse i Danmarks Cykle Union kunne der måske blæse nye vinde, som vil ændre Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed, men den slags tanker går den nye formand altså ikke med.

- Jeg tror, at Post Danmark Rundt er blevet for stort et cykelløb til, at man kan fjerne det for noget skandinavisk. Og det er for vigtigt for os.

- Det er vores flagskib, og Post Danmark Rundt er i danskernes bevidsthed. Det kan vi se på de mange tilskuere, mener han.

En lille plan om at ekspandere, har DCU imidlertid stadig.

Cavendish efter sejr: Nu skal Holms skjorte på grillen

- Vi vil gerne til Sverige på et tidspunkt. Vi har talt med Malmø Kommune, og det kunne hverken blive i år eller til næste år, men så måske i 2015.

Løbsdirektør Jesper Worre glædede sig især over lørdagens etape i Nordvestsjælland, som havde givet noget nyt til cykelløbet.

Suveræne Cavendish gør det igen

Eneste kritik, han havde modtaget fra den internationale cykelunion, var mangel på hegn i startområderne.

- Det ordner vi til næste år, siger Jesper Worre.