Kyllingens afsløringer redder resultaterne

Mens Lance Armstrong mistede alle titler på grund af sit dopingsnyderi, står Michael Rasmussen til at beholde sine resultater, selv om de er opnået ved hjælp af doping

Michael Rasmussen beholder sandsynligvis sine resultater, idet Dopingudvalget har indstillet til Dopingnævnet, at der ikke sker annullering af resultaterne, selv om de er opnået med doping. (Foto: Lars Poulsen).
Michael Rasmussen beholder sandsynligvis sine resultater, idet Dopingudvalget har indstillet til Dopingnævnet, at der ikke sker annullering af resultaterne, selv om de er opnået med doping. (Foto: Lars Poulsen).

Syv tomme pladser er der på listen over vindere af Tour de France, idet Lance Armstrong blev frataget sine syv sejre og alle andre resultater, da hans enorme dopingsvindelnummer blev kendt. Anderledes ser det ud til at gå for Michael Rasmussen, som trods en dopingkarantæne formentlig stadig vil kunne bryste sig af blandt andet to prikkede bjergtrøjer i Touren.

Dopingudvalget under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har nemlig indstillet til Dopingnævnet, at Rasmussen af retfærdighedshensyn ikke får frataget sine resultater i den periode, da han efter eget udsagn var massivt dopet. Retfærdigheden består i, vurderer Dopingudvalget, at Rasmussen har ydet omfattende assistance med at kaste lys over en mørk periode i cykelsporten.

Michael Rasmussen får kommercielt ansvar

Ekstra Bladet har læst Dopingudvalgets indstilling til Dopingnævnet, og heri lyder det: 'I betragtning af den store hjælp, MR har ydet antidopingarbejdet ved med sine oplysninger at give dopingmyndighederne en uvurderlig indsigt i en mangeårig dopingkultur i cykelsporten, som har givet et betydeligt bidrag til dopingmyndighedernes muligheder for at arbejde for en renere (cykel)sport i fremtiden, indstilles det af retfærdighedshensyn, at der ikke sker diskvalifikation (annullering) af MR's resultater inden for forældelsesfristen på 8 år'.

Kyllingen må ikke være i holdbussen

Dopingnævnet ventes i nær fremtid at behandle Rasmussen-sagen. Nævnet kan vælge at se bort fra Dopingudvalgets anbefalinger, men det sker sjældent.

- Dopingnævnet følger oftest Dopingudvalgets indstilling, men nævnet er i sin gode ret til at træffe en selvstændig afgørelse, siger Jesper Frigast Larsen, der er sagsbehandler for Dopingudvalget.

Michael Rasmussen har ikke været tilgængelig for en kommentar, men direktør Claus Hembo, som han ejer kontinentalholdet Christina Watches-Onfone sammen med, byder Dopingudvalgets indstilling velkommen. Det er Hembos og Rasmussens erklærede mål at gå forrest i oprydningen i cykelsporten og i kampen mod doping, og det glæder Hembo, at Rasmussen ikke straffes maksimalt.

Kyllingen på vej med selvbiografi

- Michael har frivilligt lagt alle kort på bordet, og vi har støttet ham. Hvis straffen for frivilligt at hjælpe med at få ryddet op i en syg kultur er alt for hård, er der næppe mange, der vil følge vores eksempel, siger Claus Hembo.

- Desuden er det nok også et tegn på, at man fra officielt hold anerkender, at så godt som alle i fortidens cykelsport havde poten i krukken med forbudte midler. Vi har stor respekt for den behandling, holdet og Michael Rasmussen har fået af Anti-Doping Danmark og DIF, siger Hembo.