Kyllingen til nægterne: Jo, I dopede jer

Michael Rasmussen har blot fremlagt fakta, men forstår godt, at visse ryttere tager stærkt afstand fra dopinganklagerne i hans nye bog. Det havde jeg også selv gjort, siger Kyllingen

- Der kommer altid benægtelse før bekendelse, siger Michael Rasmussen om flere rytteres benægtelse af, at de skulle have taget doping, som han beskriver i sin nye bog. (Foto: Linda Johansen)
- Der kommer altid benægtelse før bekendelse, siger Michael Rasmussen om flere rytteres benægtelse af, at de skulle have taget doping, som han beskriver i sin nye bog. (Foto: Linda Johansen)

Da dele af Michael Rasmussens bog 'Gul Feber' blev lækket i pressen, stod det klart, at 'Kyllingen' flere steder havde navngivet holdkammerater, der havde taget doping.

Det gjorde han blandt andet i tilfældene Nicki Sørensen, Frank Høj og Martin Rittsel.

De to sidstnævnte har i skarpe vendinger taget afstand fra anklagerne, men det overrasker ikke Michael Rasmussen.

Se også: Chokeret over Kyllingens anklage: Det er absurd!Se også: Rystet Frank Høj: Opdigtet og ærekrænkende

- Det er jo en meget naturlig reaktion. Jeg har også selv benægtet. Der kommer altid benægtelse før bekendelse. Jeg har også endnu til gode at høre den første cykelrytter, der kører over målstregen sige ’ja’ til at have taget doping. Det er en helt naturlig reaktion.

- Jeg har kun gengivet egne erfaringer. Jeg har talt med antidopingmyndighederne om meget mere, end der står i bogen. Skulle det med, ville den blive på 1000 sider, og det ville nok være lidt svært at komme igennem.

- Jeg har været i cykelsporten i lang tid, og der har floreret rigtig mange informationer, og dem har jeg videregivet. Det er op til dem at efterprøve dem nu og få dem bekræftet, siger Michael Rasmussen til Ekstra Bladet.

Se også: Gul feber i Australien: Kræver svar af hollandsk stjerneSe også: Gemte sig fra politiet: Her er Kyllingens hemmelige dæknavn

Han har ikke haft skrupler med at hænge nogen ud som dopingsyndere. Han mener tværtimod, at det havde været et problem, hvis han havde forsøgt at undgå det.

- Man kunne ikke forestille sig det modsatte: At jeg hver gang, der er nævnt en person, havde skrevet ’en unavngiven dansk cykelrytter’. Så havde jeg kastet mistanken på en masse, der ikke fortjener det. Og så havde jeg for alvor fået hug for det.

I bogen løfter han blot en del af sløret for de oplysninger han gennem 18 timers afhøring har givet til de danske antidopingmyndigheder. Og selv om oplysningerne efterhånden har været ude i en lille uges tid, så har han ikke haft lejlighed til at tale med nogen af de ryttere, han har angivet i sin bog.

- Nej, det har jeg ikke, og der er heller ikke nogen, der har henvendt sig til mig. Men under skrivningen af bogen har de alle fået mulighed for at sige noget.

- Ville du have et problem med at se nogen af dem i øjnene?

- Nej, jeg vil ikke have problemer med det. Jeg har fortalt tingene, som de er, og som jeg husker dem.

- Og der er i din optik intet injurierende i din bog.

- Nej.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere