Gul feber i Australien: Kræver svar af hollandsk stjerne

Pieter Weening er på ny blevet bedt om at forholde sig til doping i karrieren efter Michael Rasmussens bog

Pieter Weening og Michael Rasmussen var holdkammerater på Rabobank. (Foto: Christophe Ena/AP)
Pieter Weening og Michael Rasmussen var holdkammerater på Rabobank. (Foto: Christophe Ena/AP)

Nyheden om Michael Rasmussens bog 'Gul feber' når kloden rundt. Således er indholdet af bogen også blevet læst i Australien, hvor cykelholdet Orica-Greenedge har hovedsæde.

Michael Rasmussen hævder i bogen, at hele Rabobanks Tour de France-hold i 2007 var dopet.

Det gælder dermed også Pieter Weening, der nu kører for Orica-Greenedge.

Men Weening har overfor sit nye hold hævdet aldrig at have benyttet sig af doping, og derfor har holdet ifølge Adelaide-avisen The Advertiser nu bedt hollænderen om en forklaring.

- Vi har bedt Pieter om at bekræfte hans juridisk bindende skriftlige erklæring til holdet omhandlende hans karriere og disse forhold nu og tidligere, specielt med henblik på de aktuelle anklager.

- Holdet er også klar over, at Pieter har stillet sig til rådighed for en undersøgelse foretaget af det hollandske cykelforbund og vil følge op, når den er færdig, hvis der skulle være en grund til det, skriver holdet i en pressemeddelelse.

Se også: Gemte sig fra politiet: Her er Kyllingens hemmelige dæknavnSe også: Det sagde Kyllingen: Fældede stjerner for åben skærm

Orica-Greenedge så sig nødsaget til at lave en grundig undersøgelse af rytternes fortid, efter at sportsdirektør Matthew White sidste år tilstod at have dopet sig i sin aktive karriere.

32-årige Pieter Weening har i år haft en af sine bedste sæsoner med en samlet sejr i Polen Rundt, en andenplads i Tour de Langkawi og en ottendeplads i Amstel Gold Race.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere