Bjarne Riis fyrer sportsdirektør

Dan Frost er blevet offer for en stram økonomi på Saxo-Tinkoff. Frost håber på fremtid i cykelsporten

Dan Frost (Foto: Claus Bonnerup)
Dan Frost (Foto: Claus Bonnerup)

Saxo-Tinkoff bliver næste år til Team Saxo Bank, efter at holdejer Bjarne Riis og russeren Oleg Tinkov er gået hvert til sit. Men selv om banken Saxo Bank hæver sponsoratet, er Bjarne Riis ved at skære til.

Det rammer blandt andre sportsdirektør Dan Frost, der er blevet fyret.

Når hans kontrakt udløber 1. februar, er han færdig på det danske cykelhold - akkurat som kollegaen Tristan Hoffman og flere ryttere.

- Vores kontrakter er blevet sagt op, siger Dan Frost til Ritzau.

Han er ked af fyresedlen, men cykelsporten er hårdt presset af manglende sponsorer og hold, der lukker som følge heraf. Og Frost ved fra Riis' egen mund, at han ikke er blevet fyret, fordi Riis bare ville af med ham.

- Begge parter synes jo, det er trist, men sådan er det lige nu i cykelsporten med flere hold, der lukker og så videre.

- Det er en uvis situation, og de kan ikke love mig noget. Jeg kan ikke leve med i evigheder at gå og vente på, om de finder en sidesponsor, siger Dan Frost.

Han har i en måned vidst, hvad vej det gik, men han har ventet med at melde noget ud, fordi han håbede på, at Riis fandt en ny sidesponsor og gav ham en ny kontrakt.

Nu tror han ikke længere på det, og derfor indstiller han sig på, at han næste år ikke er med på cykelsportens højeste niveau. Opstår der en mulighed, griber han den, men ellers tager han et mellemår.

- Lige når sådan noget sker, er man både skuffet og ked af det. Men jeg vil gerne blive i sporten, og jeg søger andre udfordringer inden for cykelsporten, siger Frost.

Han satser på senest i 2015 igen at være sportsdirektør på sportens øverste niveau. Alternativt på næsthøjeste niveau, men han har ikke lyst til en tur på tredje klasse, hvor de næstbedste danske hold befinder sig.

- Det bliver svært i 2014, det er sent på året. De hold, jeg har været i kontakt med, er allerede besat for 2014. Men jeg satser på at komme ind på et hold igen i 2015, når der bliver udskiftninger.

Bjarne Riis har penge nok i kassen til at køre videre på øverste niveau. Det skal den internationale cykelunion (UCI) have garanti for i slutningen af oktober.

Men Riis skærer til, og seks sportsdirektører bliver til fire.

- Det er på grund af, at der ikke er penge i kassen til at have så stort et setup. Måske skal en teknisk chef eller en træner løbe lidt stærkere og spille sportsdirektør i løbet af året i nogle situationer, siger Dan Frost.

Dan Frost er ked af det. Men han føler, han har lært meget i sine otte år på holdet.

- Det har været otte år med både op- og nedture, men man bliver ikke otte år et sted, hvis ikke man synes, det er sjovt, og hvis ikke begge parter får noget ud af det.

- Jeg er ked af at skulle forlade alle kammeraterne på holdet, man er jo lidt en familie, når man sådan rejser rundt på landevejene.

Dan Frost vil bruge 2014 til at bevare kontakten til cykelsporten og hjælpe sin kone med at arrangere cykelrejser for motionister, der gerne vil køre på de bjerge, som eliten dyster på i løb som Tour de France og Giro d'Italia.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere